Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krwawienia podczas wypróżniania przy zażywaniu Areplexu

Grzegorz1974

Rekomendowane odpowiedzi

Leku na własną rękę nie można odstawić .Może skontaktuj się z kardiologiem telefonicznie albo powiedz pielęgniarce rejestrującej jaka jest sytuacja byc może będzie wolniejszy termin bo ktoś z kolejki ...wypadł .A jak nie to lekarz rodzinny jutro i już .

No dobrze a pomoc dorażna albo SOR ?Przecież tam muszą cie przyjąć i lekarze na pewno wiedzą co w takim przypadku zrobić .To jest niestety najczętszy objaw niepożądany tego leku ale nie mozna go lekcewazyć .Na pewno zmienią ci na inny .A jakieś Inr w czasie brania było robione ?

Ale jestem tylko na forum Krakvetu(nie mieszkam niestety w Krakowie tylko hu hu hu daleko) bo miałam problem z moją sunią która już niestety nie żyje(niewydolnośc nerek ) i od czasu do czasu tam wchodzę żeby cos naskrobać jak wiem . A co do dawki to myslałam że może dopiero co zmniejszyłeś dawkę i jeszcze działa ta większa .Cóż tak jak mówię powinieneś jeszcze raz to skonsultowac bo zdarzają sie krwawienia przy tego rodzaju specyfikach .I wg mnie powinieneś miec ten INR oznaczany .Ja z racji tego że jestem pielęgniarką u chorych którzy przyjmują rozrzedzacze pobieram go np.raz w miesiącu a na początku stosowania to i co tydzień .Hm dziwne że lekarz nie zlecił tego badania .