Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszanie pracy serca podczas wysiłku

pacjent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od dluzszego juz czasu mam dziwny problem z sercem , zaczyna ono strasznie przyspieszac podczas duzego wysilku , przykladowo jazdy na rowerze. Przyspiesza do tego stopnia ze az dretwieja mi rece , usta , czuje suchosc w jamie ustnej , mam dusznosci , skurcze brzucha , drgawki i straszne przy tym le*ki . Problem w tym ze nie dzieje sie tak zawsze , sa dni kiedy jezdze rowerem po terenie gorzystym i nie wystepuja zadne objawy ... Czasami bywa tez tak , ze mam jakies dziwne skurcze w klatce piersiowej i jakby jakies *bloki serca * (?) ...probowalem zmierzyc wtedy puls (pulsometrem) zauwazylem ze jest on niski , w takim stanie miewam przewaznie drgawki i musze lezec . Czy tutaj rozchodzi sie o jakis problem z sercem , typu - tachycardia lub bradycardia ? , problemy z krazeniem , czy moze zaburzeniami elektrolitow , a moze o jakas nerwice ukladu wegetatywnego ? Pozdrawiam Marek

Może zacznij od podstawowych badań u lekarza rodzinnego -morfologia ,elektrolity ,cholestrol-zresztą radziłabym nie dyktować mu jakie badania :) .Holtera zleca kardiolog a do niego musisz miec skierowanie i chyba troszkę na wizytę poczekasz .A bynajmniej z wynikiem Holtera musisz isć do kardiologa .Nie wiem jak jest u ciebie w przychodniach ale u nas nie chcą dawać rodzinni skierowań na specjalistyczne badania .