Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Doznania wzrokowe w nerwicy

Gość dziwny typek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziwny typek

Witam serdecznie. Otóż mam rożne doznania wzrokowe : śnieg optyczny, głownie rano i wieczorem pojedyńcze czarne mroczki,silne powidoki od żródeł światła, zdarzają się takie świecące pojedyńcze jasne punkciki, na tle jasnych powierzchni głownie nieba widzę męty oraz rożne przeźroczyste lub mniej takie banieczki oraz bardzo często na tle nieba obserwuje ,jakby spadające multum białych iskier, bodajże dwa razy zdarzyła mi się przed snem poruszająca się czarna duża kropka przed oczami oraz innym razem kolczasta kropka po przebudzeniu która bo kilku sekundach i mrugnięciu znikła ,widziałem także kiedyś duża szarą kulkę.. Zaobserwowałem również pojedyncze głownie niebieskie lub czerwone kropeczki oraz fioletowe malutkie mroczki.Zdarza się,że gdy na cos popatrzę mam czerwone lub niebieskie plamy ale za drugim razem gdy popatrzę na tę rzecz już ich nie ma. Gdy mam okres strasznego napięcia miewałem również błyski oraz cienie przed oczami.Zdarzyło mi się raz widzieć taką jakby duża bakterie wijącą która świeciła na fioletowo. Bywało z 2/3 gdy bylem bardzo zmęczony (nie wiem czy od komputera) widzieć na ścianie teksturę( takie jakby poprzeczne paski ciemnego koloru równo do siebie ułożony a pomiędzy nimi przeźroczysta przestrzeń) oraz mam straszną wrażliwość na mocne światło. Czy ktoś z was podczas nerwicy miał podobne objawy wzrokowe? bo o objawach somatycznych nie będę tu się rozpisywał bo doskonale je znacie. Jestem strasznym hipochondrykiem i bardzo się niepokoje tymi objawami .czy to wina nerwicy ? .Proszę o odpowiedz. : )

Gość sferttttttr

Ja mam podobnie, ale myślę ze to normalne gdy patrzysz w stronę światła i potem jakieś cienie masz w oczach, iskierki tez mam niekiedy. Na pewno to nie ciśnienie ponieważ mam nawet za niskie, oczywiście w stanach napięcia, ataku paniki wzrasta ciśnienie ogromnie.

Gość dziwny typek

Zaczęło się kiedyś od pojedyńczych nocnych atakach duszności i tachykandrii ale były to pojedyńcze takie ataki które nie wystepowaly jakos czesto az do wakacji bieżacego roku, kiedy to dostalem takiego ataku ,że myslalem ze umieram na drugi dzień byłem starsznie roztrzęsiony widelec dosłownie wylatywal mi z rąk ,miałem taki straszny lek i apatię wieczorem dostałem kolejnych strasznych duszności ,na drugi dzień serce waliło mi jak oszalałe udałem sie do lekarza ,który mnie obadał miałem wykonane EKG wyniki doskonałe . lekarz polecił mi wykonać w tygodniu spirometrie wyniki świetne. jednak caly czas objawy wystepowaly doszly biegunka ,wstręt do jedzenia, poranne silne nudnosci ,suchość w jamie ustnej, bóle głowy ,wysypka deralizacja itp. Zacząłem jakoś walczyć brać magnez witaminy ,apetyt wrócił objawy sie uspokoiły aż do czasu kiedy zacząłem być przekonany o ciezkich chorobach wystepowaly głownie bół głowy kregosłupa oraz wedrujące bóle. udalem sie do lekarza który zlecił wkonanie RTG kregoslupa szyjnego wyszło odprostowanie lordozy szyjnej. zacząłem chodzić na fizykoterapie . objawy trochę się uspokoily mam jedynie biały nalot na jezyku ,nieraz pobulgocze albo zaburczy w brzuchu ,drobne wedrujace bóle ,szczelanie w stawach,czesto napiety kark i łydki ale najbardziej boje sie tymi zaburzeniami wzroku ,które tu opisałem .moja mama jest lekarką i mówi ze zadużo mysle o swoich objawach ,wkręcam sobie itp. dodam ze mam 14 lat

W dniu 13.11.2011 o 08:35, Gość dziwny typek napisał:

Witam serdecznie. Otóż mam rożne doznania wzrokowe : śnieg optyczny, głownie rano i wieczorem pojedyńcze czarne mroczki,silne powidoki od żródeł światła, zdarzają się takie świecące pojedyńcze jasne punkciki, na tle jasnych powierzchni głownie nieba widzę męty oraz rożne przeźroczyste lub mniej takie banieczki oraz bardzo często na tle nieba obserwuje ,jakby spadające multum białych iskier, bodajże dwa razy zdarzyła mi się przed snem poruszająca się czarna duża kropka przed oczami oraz innym razem kolczasta kropka po przebudzeniu która bo kilku sekundach i mrugnięciu znikła ,widziałem także kiedyś duża szarą kulkę.. Zaobserwowałem również pojedyncze głownie niebieskie lub czerwone kropeczki oraz fioletowe malutkie mroczki.Zdarza się,że gdy na cos popatrzę mam czerwone lub niebieskie plamy ale za drugim razem gdy popatrzę na tę rzecz już ich nie ma. Gdy mam okres strasznego napięcia miewałem również błyski oraz cienie przed oczami.Zdarzyło mi się raz widzieć taką jakby duża bakterie wijącą która świeciła na fioletowo. Bywało z 2/3 gdy bylem bardzo zmęczony (nie wiem czy od komputera) widzieć na ścianie teksturę( takie jakby poprzeczne paski ciemnego koloru równo do siebie ułożony a pomiędzy nimi przeźroczysta przestrzeń) oraz mam straszną wrażliwość na mocne światło. Czy ktoś z was podczas nerwicy miał podobne objawy wzrokowe? bo o objawach somatycznych nie będę tu się rozpisywał bo doskonale je znacie. Jestem strasznym hipochondrykiem i bardzo się niepokoje tymi objawami .czy to wina nerwicy ? .Proszę o odpowiedz. : )

Czy udało Ci się wyjaśnić skąd te objawy? Też widzę teksturę ,którą opisywałeś.