Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szarpnięcia serca w stresujących sytuacjach

milutka80

Rekomendowane odpowiedzi

Soloness niestety ja jestem tak zestresowana , że teraz zwykle wyjście mnie stresuje, prawie mdleje po drodze. mam tak skomplikowana sytuacje życiowa, że niestety ale na złe rzeczy dziennie patrze, które krzywdzą mnie i moją córeczkę. Poza tym chcialabym by to były chociażby te pojedyncze kopniaki i szarpania , ktore teraz sa ze mna praktycznie codziennie. Niestety sa tez i takie gdzie przez jakis czas zatraca sie normalna akcja serca. Jeśli chodzi o faceta to niestety ale jestem sama.

A czy te dodatkowe skurcze to jedyny objaw ?Czyli tarczyca w porządku i niech tak zostanie :) Teraz pora taka i pogody do kitu bo zmiany z dnia na dzień ....a to też wpływa na samopoczucie .Pamiętaj mamy jedno życie i trzeba cieszyć sie z każdego dnia -wiem że to trudne i łatwo się mówi ale musisz wziąsc się w garść .Wyjsc z domu ,zrobić sobie nawet małą przyjemnośc w postaci wizyty u kosmetyczki na przykład .Albo drobnego prezentu,posłuchać muzyki którą się lubi i zapomnieć o kłopotach .Polecam te suplementy na serce z ziołami .

Magnez tak ja już chyba pisałam Chelamag B6 -bierzesz 1 kap.dziennie -jest łatwo przyswajalny bo chelatowany i z witaminą B6 ,na serce Kardiostabil z głogiem ale uwaga on ma w sobie tez magnez więc jak jego bierzesz to już magnezu tamtego nie .A na spokojność :)dobrze działają Tabletki na uspokojenie(taka jest nazwa ) firmy Labofarm -tylko systematycznie .Najbardziej opłaca się kupic opakowanie 90 tabletek bo wychodzi oszczędniej niż mniejsze .Ale możesz zapytac u siebie w aptece byc może coś lepszego farmaceuta poleci .NA pewno ci to nie zaszkodzi a tylko może pomóc .Stres zżera magnez okropnie tak samo nieodpowiednie ,niezdrowe odżywianie ,picie kawy i palenie też niestety ...mam nadzieję że serducho się trochę uspokoi :)

Tak Labofarm specyficznie pachnie no ale to zapach ziół a nie chemicznych poprawiaczy i innych polewek .Śmieciowe jedzenie to też nałóg chyba ,zreszta myśle że wszystko to śmieciowe jedzenie chyba bo jak już warzywa i owoce to też z odpowiednią daweczką chemii .Cóż takie czasy .Ja mam własny ogród i co z tego że nie walę sztucznych nawozów jak deszcze wraz z pierwiastkami typu ołów i innymi z tablicy Mendelejewa padają na to plus sąsiedzi palą w piecach śmieciami latem żeby zagrzać wodę w centralnym .....Tak więc pij meliskę i magnezik .Na pewno nie zaszkodzi .Pozdrwiam Ciebie serdecznie i rozwiązania problemów życzę.

Milutka80 jeśli stres odgrywa w Twoim zyciu tak ważną rolę to idz do psychologa lub psychiatry (Twój post raczej alarmujący, a organicznej choroby brak!). To żaden wstyd , zrób to dla córki. Może to dziwne ale postaraj się znaleść czas 2x po 15 minut dziennie na trening autoggenny schultza lub metodę jacobsona (2 miesiące napinanie i rozluźnianie mięśni ważne musi być regylarnia, albo chociaż poczytaj! )

Bardzo prosze o pomoc,,od dluzszego czsu mam straszne kopanie sreca,,.Pojechalam do kardiologa i zalozyl ,mi aparat holtera,.Nosilam i mialam te straszne szarpania serca,,i powiedzial mi ze nic tam nie wyszlo,przepisal mi leki,,bisocard,i polfenon,,Po nastepnej wizycie kardiolog kazal mi odstawic biskoard,a brac sam polfenon,,ale bylo troche lepiej,i niestesty to kopanie straszne wrocilo,nie spie po nocach bo nie da rady,,i biore ten lek i nie pomaga,,,.Tez tak mam po zjedzeniu posilkow zaraz to serce zaczyna mi bic szybko,i szarpie strasznie,,ale to jest takie przerywane to szarpanie,,to serce mi tak jak by ktos mi w niego kopnol,i ono jak by stanelo,i dalej rusza ale to jest okropne,,czsami pod mostkiem mam uczucie jak by mnie tam cos dusilo i nie dawalo mi jesc,,Po prostu boje sie jesc,,juz schudlam z tego.I nie wiem co dalej robic.Kardiolog powiedzial mi zebym poszla do psychiatry bo mam nerwice lekowa.Ale chwileczke od nerwicy lekowej zeby tak serce kopalo,,??? .Prosze o pomoc,,