Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepienie kardiowertera na własny koszt

Gość sss01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałam się spytać czy jakieś prywatne kliniki w Polsce wszczepiają kardiowerter i jakiego rzędu to jest koszt? Mój ojciec miał dwa miesiące temu zatrzymanie akcji serca przez migotanie komór w wyniku czego zosatł uszkodzony mózg trzy tygodni temu miał dodatkowo zawał. *Po co leczyć serce jak mózg jest uszkodzony* to usłyszała moja mama przy próbie przeniesienia go na kardiologie. jako rodzina chcemy spróbować wszystkiego więc zadaje to pytanie.

W tym problem że w bardzo dużym. Liczne zmiany kory mózgowej w części ciemieniowej i potylicznej oraz zmiany w rdzeniu przedłużonym. Dokładnie nie pamiętam bo nie mam przy sobie wynikow rezonansu. W praktyce wygląda to tak ze kontaktu to praktycznie nie ma jedyne co to wodzi za nami i naszym głosem wzrokiem jak do niego przychodzimy. robi jakieś tam ruchy niewielkie tylko lekarze sami nie wiedza czy to odruchy czy nie a nigdy to nigdy neurolog go nie obejrzał... Pan ordynator powiedział w prost że chodzi tu o kase bo nikt nie weźmie pod koniec roku człowieka w tak ciężkim stanie żeby pieniędzy nie marnować. w tej chwili nawet chodzi o to żeby wyrwać go z tego szpitala w którym jest żeby trafił na kardiologie bo jest na oddziale ogólnym gdzie mama musi robić wszystko przy nim właściwie sama A opieka tam jest bardzo wąwpliwa. Nie chodzi też żeby akurat tam miał zabieg raczej ale żeby zbadał go w końcu jakiś kardiolog nie anestezjolog. Właśnie przez pieniądze odsyłają nas wszyscy dlatego myślimy o jakiś prywatnych klinikach...