Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej, zimne dłonie i drętwienie rąk i nóg

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiu ,nie ma tu wróżek ani jasnowidzów .Nie da się przez internet wymyślić co to może być .Objawy są dziwne i wydaje się że nie są ze sobą powiązane .Być może chora tarczyca-zimnie dłonie i wypadanie włosów ,może krzywy kręgosłup -drętwienia i zab.równowagi .A może zupełnie cos innego .Trzeba przejśc sie do doktora i zrobić badania .

Hej , aż nie mogę w to uwierzyć. Ponieważ też od dłuższego czasu mam kłucia w klatce piersiowej, wypadają mi włosy jak nigdy, lodowate dłonie to codzienność i dochodzi omdlewanie od czasu do czasu... Ale uważam jak Ania05 że objawy nie są ze sobą powiązane. Ja np. dłonie mam cały czas zimne dowiedziałam się że to coś z krążeniem, a bóle w klatce piersiowej są spowodowane ciągłym stresem i nerwami.... Nic innego nam nie pozostaje jak wybrać się do odpowiednich lekarzy i wyleczyć to co nam przeszkadza;) Pozdrawiam:)

U mnie zimne dłonie i bóle w klatce piersiowej powoduje ucisk w kręgosłupie, w odcinku piersiowym - można to sobie sprawdzić odciążając kręgosłup tj. położyć się na plecach z lekko ugiętymi nogami, pod część lędźwiową kręgosłupa podłożyć wałek lub zwinięty ręcznik (nie grubszy niż 10 cm) a pod głowę cienką poduszeczkę i chwilę poleżeć. Mi po kilkudziesięciu sekundach ręce robią się ciepłe i ból w klatce piersiowej znika ale wystarczy że usiądę i to zaraz wraca. Serce przebadałem, płuca też, krążenie - wszystko wzorcowe. Ewidentnie ucisk na jakiś nerw.

Gość Piotr 57

Miąłem podobne objawy , drętwienie rąk i nóg . Kiedyś pięć lat temu zrobiłem sobie Rezonans Magnetyczny i oczywiście z znanym wszystkim powodów z badaniem nie poszedłem dalej ... Zresztą bypasy , tętniaka , i zastawki też tak sobie wyhodowałem po wielu latach do zabiegu . Nigdy nie miałem czasu się porządnie wyleczyć z grypy , anginy itd.... przez 40 lat nie byłem nigdy na zwolnieniu lekarskim .. Wracając do sedna sprawy , po zabiegu kardio , dokładnie przeanalizowałem swoją sytuację zdrowotną . Przy okazji wyszukałem stare z przed kilku lat badanie kręgosłupa . W opisie badania które zlekceważyłem przed laty : * centralno -lewoboczna protruzja tarczy międzykregowej uciskający worek oponowy ... z cechami konfliktu korzeniowego ... * No i sprawa się wyjaśniła mrowienie rąk od łokcia po palce , puchnące nogi ( nie zawsze ) zawroty głowy po silnym obrocie szyi - z mroczkami w oczach . Zaczynam od nowa leczenie , tyle tylko że do problemów z sercem doszły neurologiczne .... i tym razem nie odpuszczę Pozdrawiam Piotr