Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie niedoczynności tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Skieruje do poradni chorób tarczycy.Ale tam sa zapisy i wiele miesięcy trzeba czekać,więc zapisz się ,ale wcześniej idź prywatnie do endokrynologa zajmującego się tarczycą.Musisz mieć ze sobą wszystkie wyniki: Ob, morfologia z rozmazem,Elektrolity,TSH,ft3 ,ft4,USG tarczycy,.To ostatnie nie musisz mieć ,jeśli lekarz od tarczycy może zrobić w swoim gabinecie.Nie wykluczone,że leczenie potrwa w iele lat.

Lecze moją córkę na niedoczynność już trzy lata,ma 14 lat :)Pani doktor powiedziała że do 1 miesiączki i jeśli bedą hormony wyrównane to odstawi lekarstwa :)Więc teraz nadszedła ten czas i 23 jedziemy na wizyte i myślę, że wszystko będzie na dobrej drodze :)

Mnie w ciąży wyszła niedoczynność tarczycy. Doktor powiedział, że nawet nie mam co się zapisywać na wizytę u normalnego lekarza, bo w tej sytuacji będę długo czekała, a że była ciąża musiałam jak najszybciej zacząć zażywać leki. Już na drugi dzień miałam prywatną wizytę u bardzo dobrej pani doktor w Jaworznie. Po ciąży jednak nie ustąpiła. Jeszcze przez jakiś czas brałam tabletki, ale dowiedziałam się o diecie dzięki której nie trzeba brać tabletek. Tego nie da się wyleczyć, ale można prowadzić normalny tryb życi, tylko pipilnować dietę muszę. To nic strasznego. O dziwo w.ogóle nie tyję.

Urodziłam dwoje dzieci z niedoczynnością tarczycy,w zasadzie od pierwszego dnia życia oboje przyjmowali letrox,jak się dowiedziałam od endokrynologa choroba ta jest nieuleczalna ale w 2012 roku lekarz w Norwegii wyleczył moje dzieci,syn w tym czasie był już od 12 lat na letroxe a córka 4 lata. Dzieciom odstawiono hormony i podawano silne stężenie jodu(tabletki) co kilka dni robiono badanie krwi,czekano aż mózg sam da sygnał do produkcji hormonu po około 3 tygodnia wyniki zaczęły się poprawiać aż do całkowitego wyleczenia. Od 4 lat dzieci są zdrowe,sama dla siebie robię im raz w roku badania tarczycowe bo nie mogę uwierzyć ze niemożliwe w Polsce stali się możliwe w Norwegii. Czy ktoś w Polsce spotkał się z przypadkiem wyleczenia???czy dalej nakręcany firmy farmaceutyczne może to taki biznes,nie wiem ale jesteśmy przykładem ze się da