Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i sztywnienie szyi, ucisk z tyłu głowy i otępienie

Gość Marcin123456789

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin123456789

Moje objawy: - bolaca i sztywna szyja - ucisk z tylu glowy - otepienie - bolace i sztywne barki - prawa dlon odretwiala, jak i stopa - ciagle zmeczenie - napady goraca - dezorientacja - po piciu alkoholu powiekszaja sie wezly chlonne za uszami Bardzo prosze o pomoc!

Nie piszesz ile masz lat,czy się na coś leczysz ,leczyłeś ?Objawy są różne i nie można bez badań wywnioskowac niczego .Na pierwszy ogień OB ,morfologia ,CRP,w morfologii rozmaz najlkepiej ręczny ,badanie moczu podstawowe ,Jak będą wyniki to można wykluczać bądz potwierdzać ,Jeszcze rtg karku w dalszej kolejności .rtg klatki ale to już lekarz musi zlecić bo nawet prywatnie rtg nie zrobią .Najbardziej dziwnym a zarazem niebezpiecznym jest powiększanie węzłów po alkoholu .Może to występować przy chorobach układu chłonnego bądz jakiś zakażeniach krwi ,tak więc pełna morfologia to koniecznośc .

Gość Marcin123456789

Nie moge ruszac spowodnie nogami, mysle ze to nie jest tak naprawde od tego, biorac pod uwage to ze prawde mowiac zrobilem sobie masaż od ktorego zaczely mi sie wszystkie dolegliwosci. Nie wiem czy to jest bez pośrednia przyczyna tego, ale moze cos pomoze w diagnozie. Strasznie zalezy mi na wróceniu do zdrowia, czuje sie jak paralita.

Rozumiem że chcesz się poczuc normalnie ale skoro tyle rezonansów nic nie pokazało ?A badania na reumatyzm ,zapalenie stawów ,choroby mięsni ?Może tu trzeba szukać .Jesli coś by się stało po tym masażu rezonans by to pokazał .....a co doktory na to ?

Przyszło mi do głowy,że może masz coś z tarczycą.Przeczytaj : objawy nadczynności tarczycy- może na wszelki wypadek zbadaj obie krew:TSH,ft3 i ft4,by zobaczyć czy z tarczyca wszystko w porządku.Jak OK, to tylko fizykoterapia może cos ci pomoze.Jak będziesz miał wynik krwi,to napisz.

Witajcie,jezeli moge w czyms pomoc to chetnie odpisze....to sztywnienie nie musi byc konieczne od wezły...to moze byc ucisk kregu szyjnego ktory objawia sie po odu stronach szyji jak ...sztywnieje ,dusi,problem z połknieciem sliny...to wina kregosłupa....ja kazdego dnia robie cwiczenia szyji,inaczej juz by mnie tu nie było....po godznnych cwiczeniach czuje sie duzo lepiej,bynajmniej mnie nie sztywnieje nie dusi....na poczatku zaczynalam 2razy dziennie.....a teraz1 raz.....robie cwiczenia w pozycji siedzacej,tak trzeba.....pozdrawiam

Witam mam od połowy kwietnia tego roku następujące objawy. Któregoś dnia po nerwowych sytuacjach w domu pojawiła się u mnie suchość na języku, ciągłe pragnienie. A od roku po przeprowadzce do nowego mieszkania miałem problemy z przyjmowaniem wody. Piłem dużo kranówki a całą woda była ze mnie wypłukiwana. Więc im więcej tej wody z kranu piłem tym bardziej mnie odwadniała. Któregoś razu doszły do tego uciski i bóle chyba kłujące z tyłu głowy w okolicach nerwu szyjnego jak przypuszczam. Te bóle głowy są okresowe, gdy są częste za dnia to na drugi dzień budzę się z odrętwiałą szyją jakby zakwasy. Doszło do tego rozdrażnienie śluzówki nosa, mimo że nie wydaje się suchy, to boli mnie przy wdechu Póki co byłem u lekarza pierwszego kontaktu i zlecił mi USG jamy brzusznej. Co mi dolega? Czy to nerwica? Jakaś rzadka choroba? Chcę wiedzieć co mi dolega by wyleczyc się samemu

Ja mam wrażenie że większość tych objawów to nerwice, za dużo stresu za mało dystansu do życia. Wszyscy chcą żyć według utartego chorego schematu, palenie, picie, sex i adrenalina, no i podróże po świecie. Wszyscy czują porażkę gdy te rzeczy się nie udają. Więcej pokory do życia i sprawdzenia czy jedzenie i sen są wystarczające i zadbaj cie o duchowość.

Gość nerwica lekowa

To jest klasyczny objaw nerwicy ! ja mam to juz 10 lat wszystkie badanie idealne ! piec rezonansow mialem i cztery naklucia ledzwiowe badany plyn rdzeniowo mozgowy chyba wszystkie mozliwe badania jakie sa na swiecie ! w tym tez badanie na- bolerioze wester blot i td nic nie pokazuje juz sam nie wiem co jest do konca a zawroty jak mialem tak mam to diabelska choroba nieuleczalna .tyle musisz walczyc inaczej sie wydyndasz!

Mam 32 lata wogole nie palilem od czasu do czasu wypilem teraz od paru miesiecy nic poniewaz mam prawie takie same objawy gdy wypije troszeczke alkoholu mowie o lyzce stolowej to nacisk w szyi sie nasila i to bardzo dlugo taka dolegliwosc czuje i mam bardzo czeste zawroty glowy nacisk w szyi bole barkow to mi sie przenosi do skroni glowy nie wiem czy od tego tez czy nie ale sporadycznie nogi w kolanach jak bym mial sztywniejsze, ciezej mi sie poruszac, czy to tez moze byc nerwica lekowa? prosze o odpowiedz mam dosc zawrotow glowy