Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe osłabienie, ból karku, nudności i zimny pot a zawał

Gość ewciaewcia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ewciaewcia

Cześć. Na wstępie powiem, że mam 20 lat. Żyję w wielkim stresie, jestem bardzo nerwowa. Jakiś czas temu w środku nocy obudziło mnie bardzo szybkie bicie serca, nigdy wcześniej nie przeżyłam czegoś takiego.. na całe szczęście trwało to dość krótko. Niestety to jeszcze nic z tym co przydarzyło mi się ostatnio. 2 dni temu nad ranem wstałam by skorzystać z toalety. Gdy byłam już w łazience nagle straciłam całą energię, wszystkie siły.. upadłam na posadzkę, pamiętam silny ból karku, chęć wymiotowania na dodatek oblał mnie zimny pot, było mi bardzo duszno, gorąco, natomiast skórę miałam lodowatą. Do tego problem z oddychaniem , pamiętam że próbowałam głęboko oddychać jednak przychodziło mi to z trudnością. Przez jakiś czas nie dałam rady się podnieść :( Bardzo kręciło mi się w głowie. Myślałam, że to już koniec:( nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam. Oczywiście na drugi dzień zgłosiłam się do lekarza.. Doktor jak narazie zleciła mi podstawowe badania morfologie, cukrzyce itd. Na koniec dodam , że nie w trakcie tego ataku nie czułam bólu serca czy ucisku w klatce piersiowej ale za to na drugi dzień do dziś boli mnie lewa ręka i serce przy szybkim jakimś ruchu:( Wiem, że zawał nie trwa krócej niż 20 minut. W sumie to co przytrafiło się mi trwało krócej, ale straszne uczucie..