Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Żółto fioletowe siniaki przy zażywaniu Areplexu

Edwar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po zawale ,stentach minał rok ,zażywam :Areplex ,Betalox ,Tritace ,Zoxon i Polocard i od 7 mies mam :: since zanikajace po ok 7 dniach w roznych miejscach koloru :zołto-fiotewego jakby na na naczyniach zylnych.Niestety zaden z Lekarzy nie zdiagnozował tego ? Moje obawy ze to wlasnie :AREPLEX i POLOCARD to powoduje ! A teraz pani Dr Kardiolog kaze odstawic :AREPLEX a Dr rodzinny nie ! Mam obawy jak zrobic ,i zyc kto z lekarzy ma racje ?.Obecne badania:USG i EKG nie wykazuja pogorszenia... Edward...

Ginkofar jest na poprawe pamięci a nie na rozrzedzenie krwi,co do zastępczych leków to lepiej spytac lekarza,bo kazdy organizm jest inny i to co przysłowiowemu p.Kowalskiemu pomogło tobie moze akurat zaszkodzic,odstawienie Areplexu i Polocardu musi zlecic Kardiolog

Macie rację ,że poprawia koncentrację.Ale dlaczego sie tak dzieje? Proszę przeczytać :,,Ginkofar- encyklopedia leków**.Tam stoi jak wół,że: ,,Kliniczne działanie polega na: -zmniejszeniu niedokrwienia mózgu,usprawnieniu przepływu mózgowego i obwodowego w kończynach , - HAMOWANIU agregacji [zlepiania sie ] płytek krwi i ZWIĘKSZENIE PŁYNNOŚCI KRWI [!].Wiadomo, że jak krew jest rzadsza ,to wtedy Łatwiej dociera do najdrobniejszych naczynek,mózg sie lepiej dotlenia i w konsekwencji poprawie ulega koncentracja i pamięć.Nie każę przecież człowiekowi odstawić leków, tylko mówię,że może dawka leków rozrzedzających jest zbyt duża i aby spytał lekarz czy można dawkę zmniejszyć lub lek zamienić.Pozdr.

Może wypośrodkowac?Czyli zmniejszyć o połowę....ale to zalezy tylko od ciebie-jeśli lekarze mają różne zdania.mOże ten sam lek jest też w mniejszych dawkach,,a jeśli można dzielić tabletki [nie wszystkie można] ,to podzielić.Ale zaznaczam,ze to twoja decyzja.

HI Sluchajcie, te siniaki to oczywiste ze jest to zasluga ktoregos z lekow. Ja rowniez jestem po zabiegu i mam 2 stenty. Lecze sie u bardzo renomowanego profesora kadriologa /Australia/, Biore aspiryne 100mg i dodatkowe tabletki na rozrzedzenie krwi, aby wlasnie nie powstaly zgrupienia krwi. Mam rowniez siniaki w roznych miejscach . Profesor odpowiedzial mi , ze w tej chwili woli abym miala te siniaki anizeli zawal serca z powodu zgrupienia krwi i polecil mi zbadanie krwi na gestosc krwi. Twierdzi, ze obydwie tabletki bede zmuszona brac okolo roku, nastepnie 1 -ne z nich odstawi po roku o ile krew bedzie ok. i siniaki wowczas mi mina , Takze nie przejmuj sie nimi - lepsze to anizeli zawal serca!! Pozdrawiam! Acha pij codziennie rano pol szklnki wody z sokiem z cytryny /pol cytryny/ na czczo!! - czysci zyly /kalcjum/

Gość udar problemy z sercem

Witam, też zażywam areplex i mam siniaki, które po czasie giną. Wciąż przewija się problem jakiemu lekarzowi zaufać. Z własnego doświadczenia wiem, że lekarz rodzinny w takiej sprawie ma mało do gadania. Specjalista, powinien dokładnie wiedzieć jak postąpić w takiej sytuacji. W końcu to on zajmuje się wyszczególnionymi schorzeniami i jest od tego specjalistą bo ma bagaż doświadczeń, w danej dziedzinie. Lekarz rodzinny może wypisać jedynie receptę kiedy kończą mam się leki, nie leczyć! Jak w moim przypadku Neurolog decyduje o wszystkim! Czyli o rodzaju leku i dawce, o ewentualnej zmianie. Nie lekarz rodzinny. Ponadto jeżeli nie mamy informacji dotyczącej leków i dawkowania od specjalisty, lekarz rodzinny nie powinien nam nawet tych leków zapisać - bo skąd może wiedzieć czy leki nie zostały zastąpione innymi i czy dawki pozostają bez zmian? No i co za pomysł z podważaniem opinii specjalisty. Mój lekarz rodzinny sam nigdy nie podejmuje decyzji o leczeniu, w końcu z sercem nie ma żartów.