Edwar Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam po zawale ,stentach minał rok ,zażywam :Areplex ,Betalox ,Tritace ,Zoxon i Polocard i od 7 mies mam :: since zanikajace po ok 7 dniach w roznych miejscach koloru :zołto-fiotewego jakby na na naczyniach zylnych.Niestety zaden z Lekarzy nie zdiagnozował tego ? Moje obawy ze to wlasnie :AREPLEX i POLOCARD to powoduje ! A teraz pani Dr Kardiolog kaze odstawic :AREPLEX a Dr rodzinny nie ! Mam obawy jak zrobic ,i zyc kto z lekarzy ma racje ?.Obecne badania:USG i EKG nie wykazuja pogorszenia... Edward... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Może za dużą dawke polocardu masz..,...spytaj lekarza czy zamiast leków chemicznych rozrzedzających krew i poprawiających krążenie mógłbyś brać np. ginkofar ziołowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam dzieki tez tak myslałem ... ze to :Polocard ? a co z Areplexem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jeszcze a propo :GINKOFARU czy to moze byc ? w/g opisu jest to lek na koncentracje ! Edward Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa W Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ginkofar jest na poprawe pamięci a nie na rozrzedzenie krwi,co do zastępczych leków to lepiej spytac lekarza,bo kazdy organizm jest inny i to co przysłowiowemu p.Kowalskiemu pomogło tobie moze akurat zaszkodzic,odstawienie Areplexu i Polocardu musi zlecic Kardiolog Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość edi Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam w dalszym ciagu mam dylemat czy :odstawic Polocard i Areplex ? takjak pisałem wczesniej jeden lekarz karze odstawic a drugi nie ! Edward Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Decyduje o tym kardiolog i nie możesz odstawić na raz obu leków . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Macie rację ,że poprawia koncentrację.Ale dlaczego sie tak dzieje? Proszę przeczytać :,,Ginkofar- encyklopedia leków**.Tam stoi jak wół,że: ,,Kliniczne działanie polega na: -zmniejszeniu niedokrwienia mózgu,usprawnieniu przepływu mózgowego i obwodowego w kończynach , - HAMOWANIU agregacji [zlepiania sie ] płytek krwi i ZWIĘKSZENIE PŁYNNOŚCI KRWI [!].Wiadomo, że jak krew jest rzadsza ,to wtedy Łatwiej dociera do najdrobniejszych naczynek,mózg sie lepiej dotlenia i w konsekwencji poprawie ulega koncentracja i pamięć.Nie każę przecież człowiekowi odstawić leków, tylko mówię,że może dawka leków rozrzedzających jest zbyt duża i aby spytał lekarz czy można dawkę zmniejszyć lub lek zamienić.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
robuch Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Te siniaki to sprawa Areplexu. Powinieneś skontrolować poziom płytek krwi, ponieważ lek ten może wpływać na ich ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Ok ja wcale nie mam zamiaru sam decydowac o odstawieniu *AREPLEXU* tylko dlaczego kazdy lekarz ma inne zdanie / a ja mam obawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość edi Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam ponownie temat :decyzji lekarzy :wykluczajacych sie nawzajem jeden kaze odstawic drugi nie wraca jak :bumerang i jak tu zdecydowac ? pozdrawiam Edward Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam moze ktos jednak mi bedzie mogł wyjasnic z :doswiadczenia wlasnego jak to jest gdy lekarze wykluczaja wzajemnie odstawienie :AREPLEXU jeden kaze drugi nie? pozdrawiam Edward Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Może wypośrodkowac?Czyli zmniejszyć o połowę....ale to zalezy tylko od ciebie-jeśli lekarze mają różne zdania.mOże ten sam lek jest też w mniejszych dawkach,,a jeśli można dzielić tabletki [nie wszystkie można] ,to podzielić.Ale zaznaczam,ze to twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Wiesz tez tak mysle ale ;Areplex chyba jest niepodzielny to znaczy budowa tabletki jest taki to jest ale ta:opcja ze zmiejszeniem dawki jest ok i chyba sprubuje pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość CECYLIA Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 HI Sluchajcie, te siniaki to oczywiste ze jest to zasluga ktoregos z lekow. Ja rowniez jestem po zabiegu i mam 2 stenty. Lecze sie u bardzo renomowanego profesora kadriologa /Australia/, Biore aspiryne 100mg i dodatkowe tabletki na rozrzedzenie krwi, aby wlasnie nie powstaly zgrupienia krwi. Mam rowniez siniaki w roznych miejscach . Profesor odpowiedzial mi , ze w tej chwili woli abym miala te siniaki anizeli zawal serca z powodu zgrupienia krwi i polecil mi zbadanie krwi na gestosc krwi. Twierdzi, ze obydwie tabletki bede zmuszona brac okolo roku, nastepnie 1 -ne z nich odstawi po roku o ile krew bedzie ok. i siniaki wowczas mi mina , Takze nie przejmuj sie nimi - lepsze to anizeli zawal serca!! Pozdrawiam! Acha pij codziennie rano pol szklnki wody z sokiem z cytryny /pol cytryny/ na czczo!! - czysci zyly /kalcjum/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Edwar Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam dziękuje pani za informacje postaram się :pewnie zmiejszyć dawkę :AREPLEXU nawet jak jest niepodzielna dziwi tylko rożna opinia sprzeczna (2 Lekarzy ktorych doceniam .Poproszę tez o zbadanie plytek krwi a wody z sokiem sprubuje rano jesli to coś pomaga jak piszesz pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość udar problemy z sercem Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Witam, też zażywam areplex i mam siniaki, które po czasie giną. Wciąż przewija się problem jakiemu lekarzowi zaufać. Z własnego doświadczenia wiem, że lekarz rodzinny w takiej sprawie ma mało do gadania. Specjalista, powinien dokładnie wiedzieć jak postąpić w takiej sytuacji. W końcu to on zajmuje się wyszczególnionymi schorzeniami i jest od tego specjalistą bo ma bagaż doświadczeń, w danej dziedzinie. Lekarz rodzinny może wypisać jedynie receptę kiedy kończą mam się leki, nie leczyć! Jak w moim przypadku Neurolog decyduje o wszystkim! Czyli o rodzaju leku i dawce, o ewentualnej zmianie. Nie lekarz rodzinny. Ponadto jeżeli nie mamy informacji dotyczącej leków i dawkowania od specjalisty, lekarz rodzinny nie powinien nam nawet tych leków zapisać - bo skąd może wiedzieć czy leki nie zostały zastąpione innymi i czy dawki pozostają bez zmian? No i co za pomysł z podważaniem opinii specjalisty. Mój lekarz rodzinny sam nigdy nie podejmuje decyzji o leczeniu, w końcu z sercem nie ma żartów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi