Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca i uczucie duszenia a nerwica lękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od niedawna podejrzewam u siebie nerwicę lekową.Wzięło się to z tego,że około miesiąca temu kładąc się spać poczułem dziwne duszenie w klatce piersiowej oraz uderzenia gorąca,strasznie się zdziwiłem i przestraszyłem ponieważ pierwszy raz mnie takie coś spotkało.Nie mogłem zasnąć przez kilka godzin ponieważ każde zmrużenie oka kończyło się szybką pobudką i lękiem.Jednak rano nie było już po tym wszystkim śladu i miałem spokój na 2 tygodnie.I właśnie po tym czasie około 3 tygodni temu siedząc przed komputerem znowu zaczęło uderzać we mnie dziwne ciepło,oraz uczucie duszenia się i paniki.Do tego wszystkiego doszło straszne mrowienie twarzy,nóg i dłoni oraz ból serca.Ze strachu udałem się do lekarza,który skierował mnie na badania krwi,ekg,glukozy itd oraz przepisał Neospasminę.Po kilku dniach odpoczynku wszystko ustąpiło i badania wyszły świetnie( jak stwierdził lekarz rzadko się widzi tak dobre wyniki).I wszystko było dobrze do przedwczoraj, a mianowicie w dzień wszystkich świetych udałem się do rodziny która mieszka 40 km ode mnie.Wszystko było dobrze do czasu gdy znowu poczułem duchotę i dyskomfort w klatce ,a jestem astmatykiem więc uznałem,ze to zwykły napad dusznośći.Lecz na drugi dzień wcześniejsze objawy tak jakby wróciły a mianowicie uczucie dławienia się i mrowienie. I chiałbym się spytać czy to naprawdę nerwica lękowa i jak ja leczyć skoro już przez jakis czas miałem od niej spokój?