Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Różnorodne bóle po masażu karku

Gość alowin212121

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alowin212121

Pewnego razu zrobiłem sobie masaż karku przy samej czaszce, od tamtej pory mam różnorodne bóle np: -odrętwiałe końce palców -bolący kark -ucisk z tylu glowy -odretwialem rece -odretwiale stopy -powiekszone wezly chlonne za uszami -dezorientacja -wszystko mi strzela -odretwiale plecy -bolacy lewy bark Czuje sie po prostu tragicznie, chodze ponad miesiac po roznych lekarzach, mialem robione rozne badania takie jak: -rezonans magnetyczny: - odcinka szyjnego - odcinka lędzwiowego -tomografie komputerową -morfologie -bylem u neurologa i za kazdym razem wszystko wychodzi prawidlowo, nie wiem co mi jest czy moje bóle sa zwiazane bez posrednio z tym masażem czy nie, ale nie potrafie normalnie funkcjonowac. Moje aktualne cisnienie to 111/65/58

Przypomniało mi się właśnie,że dziewczyna,koleżanka mojej siostrzenicy też miała odrętwiałą stopę i dłoń.Ciężko pracowała za granicą w polu.Myślała,ze to od schylania ,od kręgosłupa.Rezonans kręgosłupa nic nie wykazał.A potem po jakimś czasie,zaczęły się bóle głowy i ospałośc---- okazało sie ,że to był mały tętniak w głowie i po zabiegu wszystko wróciło do normy.I jest zdrowa.

Drętwieje ci cała ręka czy tylko dłoń ? Mnie wybudza drętwienie dłoni , kiedy nawet lekko mam zgiętą w nadgarstku. Lekarze (neurolog i kardiolog) stwierdzają, że to od zwyrodnienia kręgów szyjnych i zalecają lekkie masaże i ćwiczenia aby ustrzec się w następstwie zawrotów głowy.

To może powinieneś zrobić bad. przepływów w naczyniach w tej nodze....musisz o tym z lekarzem rozmawiać.Nikt ci zaocznie diagnozy nie postawi,do tego jest potrzebny dokladny wywiad,wiek ,waga ,wzrost, zażywane leki,inne choroby ,jeśli takie masz czyli trzeba o tobie dużo wiedzieć.Może sobie zrób bad. krwi na krzepliwość.Trudno powiedziec w jakim kierunku szukać.Zostałeś zeskanowany od stóp do głów i nic nie znaleźli...,to trudno zgadywać.