cacek123 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam.. bardzo prosiłbym o radę.... Od kilku dni dzieje sie coś ze mną.... wstaję rano.... po jakieś godzinie robie sie ospały... przymulony... sucho mi w jamie ustnej taki stan utrzymuje sie do poznego wieczora.. dodam ze wysypiam sie.... ciśnienie i puls w normie. (123/78/74) DOdam że mam 23 lata. Proszę o rady. niedawno mialem badanie na TSH wyszło w normie... morfologia robiona jakos miesiac temu tez była dobra... Proszę bardzo o radę ... jestem zapracowany... piszę pracę duzo czasu spedzam na komputerze... mało ruchu... niezdrowe jedzenie... Ale zdarzało mi sie tez tak... i nic mi nie było... teraz mam wrażenie jakbym miał paść...... momentami... jakbym tracił świadomosc.. mimo ze jej nie trace.. i nie padłem.. jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Zrób sobie wymaz z jamy ustnej {+ antybiogram-jeśli wyjdzie bakteria.}- może to grzyby candida....? Może być też wiele innych przyczyn..I staraj się dotleniać i więcej ruszać,zrób też badanie -poziom elektrolitów.Pij mineralną-nie pij coli ,napojów kolorowych gazowanym ,energy drinków..i innego goowna.Zdrowie w dużej mierze zależy od tego,co jemy i pijemy i ile się ruszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A może po prostu za mało pijesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A robiłeś morfologię z rozmazem i CRP- czy wszystko OK? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Acha, i jeszcze zbadaj OB i poziom glukozy na czczo,bo może cukrzyca się kluje... tak też może być.Warto to sprawdzić.Zrób te wyniki i natychmiast z nimi do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Koniecznie cukier na czczo i jak możesz to jeszcze 2 godziny po jedzeniu .Wieczorem też .Ukradnij jakiejś babci albo cioci glukometr i do dzieła . Cytuj Odnośnik do komentarza
cacek123 Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Nie .. robiłem podstawową morfologie plus jeszcze badanie moczu. podstawowe.... cukier mialem wtedy tez badany i był ok. ale pojde go zmierzyć za niedługo.... Cytuj Odnośnik do komentarza
cacek123 Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Cukier zbadany.... tez w normie (101) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Cacek- jakbyś znalazł przyczynę tej suchości w ustach,to napisz,bo ja znam osobe ,która ma coś podobnego ,robiła bad. na cukrzycę ,wymaz z gardła ,jamy ustnej i nosa i niby OK,a język kołkiem staje,taki suchy,w nosie sucho.Ani laryngolog,ani dentysta od chorób jamy ustnej i przyzębia[niby specjalista],nie umiał pomóc .Jedynie laryngolog kazał w nosie maścia tranową smarować.Pomaga,ale chwilowo.Dlatego mnie to interesuje,co to moze być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 No powiedzmy że cukier w normie ......w tej chwili norma to 90 ....no ale już daruje ci ten cukier :_) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Oczywiście norma na czczo to 90. Cytuj Odnośnik do komentarza
cacek123 Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Hehe;) takiej suchości to tez nie wiadomo jakiej to nie mam... chyba narazie nie warto isc do zadnego lekarza co?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 To po co gitarę zawracasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 ...jeśli i tak nie masz zamiaru iść z tym do lekarza?Mówi ci zrób te badania krwi w laboratorium .Warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
cacek123 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A więc zacząłem biegać i ćwiczyć oraz zdrowo jeść... wszystkie objawy minęły. Cytuj Odnośnik do komentarza
gabrych Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Wiele osób cierpi na taką przypadłość. Suchość w ustach to nic innego, jak kserostomia i można jej zaradzić, stosując odpowiednie preparaty, które można dostać w http://superpasty.pl/kserostomia-suchosc-w-jamie-ustnej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość OlaK Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Z wyżej wymienionych preparatów na suchość w jamie ustnej mogę polecić Xerostom gumę do żucia i Xerostom pastę do zębów. Stosuję je gdyż są skuteczne i wygodne w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JarTop Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Polecam mleczko-spray Topixeril - www.topixeril.pl Kontaktując się przez https://www.facebook.com/Topixeri1/ można dostać darmowy produkt do przetestowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi