Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ospałość, otępienie i suchość w jamie ustnej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. bardzo prosiłbym o radę.... Od kilku dni dzieje sie coś ze mną.... wstaję rano.... po jakieś godzinie robie sie ospały... przymulony... sucho mi w jamie ustnej taki stan utrzymuje sie do poznego wieczora.. dodam ze wysypiam sie.... ciśnienie i puls w normie. (123/78/74) DOdam że mam 23 lata. Proszę o rady. niedawno mialem badanie na TSH wyszło w normie... morfologia robiona jakos miesiac temu tez była dobra... Proszę bardzo o radę ... jestem zapracowany... piszę pracę duzo czasu spedzam na komputerze... mało ruchu... niezdrowe jedzenie... Ale zdarzało mi sie tez tak... i nic mi nie było... teraz mam wrażenie jakbym miał paść...... momentami... jakbym tracił świadomosc.. mimo ze jej nie trace.. i nie padłem.. jeszcze.

Zrób sobie wymaz z jamy ustnej {+ antybiogram-jeśli wyjdzie bakteria.}- może to grzyby candida....? Może być też wiele innych przyczyn..I staraj się dotleniać i więcej ruszać,zrób też badanie -poziom elektrolitów.Pij mineralną-nie pij coli ,napojów kolorowych gazowanym ,energy drinków..i innego goowna.Zdrowie w dużej mierze zależy od tego,co jemy i pijemy i ile się ruszamy.

Cacek- jakbyś znalazł przyczynę tej suchości w ustach,to napisz,bo ja znam osobe ,która ma coś podobnego ,robiła bad. na cukrzycę ,wymaz z gardła ,jamy ustnej i nosa i niby OK,a język kołkiem staje,taki suchy,w nosie sucho.Ani laryngolog,ani dentysta od chorób jamy ustnej i przyzębia[niby specjalista],nie umiał pomóc .Jedynie laryngolog kazał w nosie maścia tranową smarować.Pomaga,ale chwilowo.Dlatego mnie to interesuje,co to moze być.