Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie, pieczenie i uczucie gorąca pod mostkiem

Gość robcioo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dość poważny problem, ponieważ od 5-ciu dni boli(kłucie, pieczenie, uczucie ciepła, nawet wrażliwość na dotyk) 2-3 cm pod mostkiem. Do tego nudności, brak apetytu i rozwolnienie.Byłem w szpitalu chirurg wymacał mnie w brzuchu, powiedział, że raczej jest to podrażnienie błony śluzowej żoładka. Robił badanie krwi:(CRP,WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT,RDW-CV,MPV i rozmaz automatyczny) i do niczego nie miał zastrzeżeń. Ale odczuwam kłucie podczas ruchu, mam dziwne napięte mięśnie brzucha. Proszę o podzielenie się opinią co to. Pozdrawiam.

No np. naciągnąłes sobie mięsień albo przyczep mięśnia.To chirurg musi cię zbadać..Chyba musisz ze dwa-trzy tyg. nie ćwiczyć.Smarowanie maścią p. bólową i ćwiczenie może ci zaszkodzić,bo bólu nie czujesz,a kontuzja jest.Ale jak ja wyleczyć- do chirurga.Można plaster rozgrzewający przykleić,ale nie wiem co ci jest ,więc nie ma gwarancji czy pomoże.Jest też maść arcalen ,ale to na stłuczenia i krwiaki bardziej pomaga.

Ale jeśli by to było podraznienie błony śluzowej żołądka,to chyba przegłodzić się musisz i papke ryzową zjeść.Ryż opłukać,na rzadko ugotować w wodzie,trochę posolić.Zmiksować mikserem na rzadką papke ,można wody dolać,by rzadka była .I zjeść porcjami letnią w ciągu dnia.Można też zjeść jeden suchy ziemniak gotowany.Rozgnieciony.