Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie u honorowego dawcy krwi

milkyyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 5ciu dni borykam się z wysokim ćisnieniem, zaczęło się w nocy.. miałem wrażenie kołatania itp. poszedłem do lekarza ciśnienie, ekg, i ogołne osłuchanie.. ciśnienie podwyższone ekg dobre osłuchanie dobre przepisano mi lek AVASART kazała mi zazywac rano po połówce po wizycie wykupiłem lek.. wieczorem znów miałem uczucie kołatania, podwyższone ciśnienie, i problem ze spaniem do tego doszło rozwolnienie.. skurcze w brzuchu i brak apetytu kolejne 2 dni to samo.. aż do wczoraj koło południa dziwnie się poczułem, zaczeło byc duszno, bolaca glowa i zawroty poszedleem do osrodka zmierzono mi cisnienie i bylo 190/90 dostalem leki i spadlo dzis ponownie poszedlem do lekarza Pani doktor ponownie zrobila mi EKG znow wyszlo ze wszystko jest OK polecila abym zazywal caly AVASART do tego wciagu dnia zazyl HYDROXYZINUM a wieczorem przed snem NORVASC jest godzina 18:43 a ja znów czuje się źle... i mam ciśnienie 170/90 ps. mam 23 lata jestem facetem :] 170 cm wzrostu i 72kg wagi od 18go roku zycia ( z malymi przerwami) oddawalem krew, czy moze byc tak ze organizm przyzwyczail sie do tego i wystepuje tzw. nadprodukcja? lekarz zaprzeczyl... a inni ludzie twierdza ze moze tak byc wiec sam nie wiem.. czy po prostu oddac krew i wszystko wroci do normy... ale z takim cisnieniem moge to zrobic? dzis odebralem rowniez badania morfologiczne.. i wszystko wporzadku.. prosze o porade..

Przeczytaj;,,przyczyny nadciśnienia**---może tam znajdziesz odpowiedź.Skąd nagle to ciśnienie w tak młodym wieku? Może zażywałeś jakieś srodki chemiczne czy coś, co mogło ci zaszkodzić.Może nerki trzeba zbadać.Pomocne w leczeniu cisnienia sa zioła:wpomagają leczenie lekami.Skład: 1.ziele jemioły 100g, ziele serdecznika 50g, liść ruty 50g, kwiatostan głogu 50g, koszyczek rumianku 50g.Zioła dokładnie wymieszać.Zaparzać łyżeczkę w szklance wrzątku pod przykryciem przez pól godziny,przecedzić,pić 3 x dziennie po jedzeniu.Unikac soli,codziennie jeść 2 ząbki czosnku.Trzeba przede wszystkim znaleźc przyczynę.Ty najlepiej wiesz ,co mogło ten stan spowodować.