Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca u osoby podatnej na stres

bartekkk18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego czasu odczuwam nierówne bicie serca. Coś takiego : pik pik pik ____ pik pik ____ pik pik pik pik ____ Daje z tym rade, lecz od niedawna CIĄGLE sprawdzam sobie tętno poprzez dotknięcie kciukiem tętnicy szyjnej. Jakiś taki nałóg... Czasami jest tak że serce pracuje mi równo i spokojnie. Sam już nie wiem od czego to zależy, jak nie sprawdzam tętna to nie czuje żadnego nierównego bicia. Poprawiło się trochę odkąd spożywam magnez z wit b6 i potas,lecz ta nierówna praca dalej występuje. Strasznie szybko się denerwuje na wszystko . Przez pewien okres miałem podwyższone ciśnienie. Paliłem 4-5 lat papierosy, właśnie mija miesiąc odkąd niepalne. Czuje się trochę dziwnie. Tak jakbym tracił kontakt z rzeczywistością. Ciężko mi się na czymś skopić. Proszę o jakieś porady

Tylko ziołowe tabl.uspokajające zażywane systematycznie i dość długo.I zamiast normalnej herbaty-pić herbate z kwiatu i owocu głogu.Zrobić bad. krwi TSH i poziomy elektrolitów,by srawdzić jaki jest poziom sodu ,potasu,magnezu,wapnia.No i codzienna aktywność fizyczna,która odwróci uwagę od ciągłego ,,sprawdzania** czy jeszcze zyjesz...Godzina szybkiego marszu,czy roweru,czy pływania dobrze ci zrobi. Tylko codziennie.Na czczo pij łyzkę miodu gryczanego czy lipowego rozpuszczonego wieczorem w z imnej ,przegotowanej wodzie.To tyle.Może serce ci kołacze,boś się wystraszył pierwszym incydentem...Tylko nie pij kawy,coli i innych świństw-napojów.Lepiej muszyniankę,która zawiera najwięcej Mg ze wszystkich wód mineralnych.Pozdr.