Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki przyspieszonego bicia serca podczas wysiłku u nastolatka

Gość kokosem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam 15 lat.Mam problem bo raz w miesiącu a czasami częściej dostaje atak serca który trwa jak jestem w czasie wysiłku od 1 do 3 minut a w czasie spoczunku gdzies okolo 5 sekund.Mialem badania u kardiologa 1 i wyszlo wszystko ok teraz u drugiego tez ok. Czyli serce zdrowe.Cisnienie mam 136/68.Badania u rodzinnego tez dobre.Mam pytanie co to moze byc i czy rodzinny badajac krew wykryl by nadczynnosc tarczycy?

Weż sobie zrób to bad. krwi na tarczycę i poziom elektrolitów. i zobaczysz co wyjdzie.A może ty pijesz np. w jeden dzień dwulitrową colę i od tego ci wali,albo napój energetyczny i+piwko...Pij tylko muszyniankę,żadnych kolorowych napojów i słodkich.Chyba,że wodę z miodem,która jest dobra na serce.Miód może być lipowy lub gryczany,albo rzepakowy.Wieczorem należy dodać łyżke miodu do pół szkl. zimnej przegotowanej wody i zostawić do rana.Rano na czczo zamieszać i wypić.Picie herbaty z kwiatu głogu jest też korzystne dla serca.Zastanów się czy nie jest tak,że może za mało pijesz, np. uprawiasz sport ,a płynów nie uzupełniasz.I od tego serce fika.Mam nadzieje,że dopalacza nie spróbowałeś,hehe.

Jak wyniki będą dobre,to chyba będzie tak,że sam się nakręcasz.Może raz za bardzo sie najarałeś fajek i to ci zaszkodziło,wystraszyłeś się i ten strach w tobie siedzi.Kto wie....Warto to sprawdzić.Fajki i inne uzywki nie są dla wszystkich.Jeden to toleruje i czuje się dobrze,a u innego organizm protestuje.Ty po prostu należysz do tych drugich i musisz się z tym pogodzić,że fajki i alkohol nie dla ciebie. Gdyby wyniki krwi były OK,to warto sprawdzić czy zioła uspokajające by ci nie pomogły.Na pewno ci nie zaszkodzą. Więc kup sobie ziołowe tabl. uspokajające i systematycznie [nie od czasu do czasu] je zażywaj i zobaczysz czy będzie poprawa.Tylko pamiętaj,że zioła działaja wolno i jakiś czas trzeba na efekt zaczekać.Jak to nic nie da,to nie wiem.Ale może będzie OK,czego ci życzę i pozdrawiam.Nie pękaj i nie panikuj.

Ale ja mam problem codziennie ze czesto sie zle czuje.Tu od niedawna mam jakas slaba pamiec czesto czuje ukucia jakies w skroniach nieraz w tyle glowy ogolnie nieraz jak sie duzo smieje to mam zawroty glowy jakos mi slabo przez chwile.Niedokrwienia nie mam zadnego co ja moze mam jakiegos guza, jakies niedotlenienie?