Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne działanie ciśnieniomierza elektronicznego

Gość Peter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam pytanie odnośnie cisnieniomierza elektronicznego. Mianowicie chodzi o to, że gdy mierze cisnienie ojcu tym cisnieniomierzem to urzadzenie *łapie* jokreslona wartośc ( około 180) zaczyna spadać i znowu dobija do 220 po czym dokonuje pomiaru cisnienia ( ojciec ma nadcisnienie). Jeżeli dokonuje pomiaru cisnienia u innych osób np. sobie, siostrze , matce to cisnieniomierz działa tak jak w instrukcji tzn. nie dobija cisnienia dwukrotnie. Co to moze być??

To normalne żę ciśnieniomierz dobija powtórnie jak ktoś ma nadciśnienie .Wszystie tak działają .Po prostu ma on ustawione fabrycznie takie cosik że jak ktoś ma wyższe to musi dopompować .Dlatego jak mierzycie wy to nie dopompowuje .Kązdy tak działa,nie ma w tym nic nieporawidłowego .

Witam, ja tez mam nadciśnienie i posiadam dwa rodzaje ciśnieniomierza, nadgarstkowy i naramienny. Nadgarstkowy dobija wskazuje podwyższone ciśnienie, a naramienny nie dobija i wskazuje dobre. Teraz pytanie, którego używać lekarz powiedział naramiennego, który rzadko wskazuje podwyższone, nadgarstkowy zaś różnie raz wysokie raz niskie. Tekst został poddany automatycznej korekcie dzięki iKorektor – http://ikorektor.pl

Czyli co miałem chyba wczoraj rację pisząc o tym ściemnianiu reklamami na tym forum dotyczące ciśnieniomierzy? niby przez przypadek 10 tematów o ciśnieniomierzach wskakuje na pierwsze miejsce forum? jeśli chcecie skutecznie wciskać kit ludziom ,że wasze produkty sa jedyne i niezastąpione to róbcie to nieco bardziej subtelnie :D