Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Usunięcie zębów przy przyjmowaniu leków przeciwzakrzepowych

ewa51w

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc -powiedziec jak przetrwac czas gdy przez leki p/zakrzepowe nie moge isc do zwykłego gabinetu dentystycznego na usunięcie zębów bo biorę Polocard i Areplex a nie moge odstawic tych leków (zakaz lekarza kardiologa)na przyjęcie na oddział chirurgii szczękowej musze czekac aż 2 lata w kolejce,by mi w warunkach szpitalnych usunęli te cholerne zęby,niby stresować mi sie nie wolno a przez tę sprawe chodze jak bomba zegarowa

Niestety musze usunąć zęby-wady serca nie mam ale jestem po ostrym zawale NSTEMI i miałam robioną w czerwcu Koronografie,teraz w listopadzie mam ustaloną ponowną Koronografie.Niestety-mam załozony stent w żyle koło serca -on jest powleczony lekiem,ten lek uwalnia sie gdy wezme ten Polocard-Kardiolog powiedział mi że nie wolno nawet na 1 dzien odstawiac ani tego nieszczęsnego Polocardu ani Areplexu,więc jestem jak sie to mówi *uziemiona*i dlatego teraz mam problemy ze stomatologicznymi sprawami bo moge dostac krwotoku.Kardiolog powiedział ze dentysta ma zęba usunąć i od razu zaszyć ale oni i tak sie boją.Pozatym musze i tak czekac na usunięcie aż 2 lata w kolejce---szok.

Witaj ale w każdym szpitalu jest laryngologia i tam urzęduje chirurg szczękowy bynajmniej w moim mieście tak jest I ty musisz czekać az 2 lata na usunięcie zęba paranoja do potęgi ,a prywatnie nie możesz tego załatwić z ordynatorem laryngologi gdzieś może przyjmuje a jak nie do na odział idż i pogadaj tyle ci mogę doradzić Pozdrawiam