Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca i duszności przed komputerem

Gość Adam9494

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 17 lat i siedzę od 10 lat przed komputerem 18h/24h i czuję, że mnie serce boli i czasem oddychać nie mogę. Czasem jak pójdę do szkoły to jest lepiej, czasem nie. Chciałbym sie zapytać czy komputer w jakiś sposób zadziałał na moje serce negatywnie? Jeśli tak to jak zregenerować do 100% zdrowego serca, bo starałbym się o to, o ile możliwe? Mawet na imprezach czuje jak kłuje z tego komputera... Tu taki artykuł znalazłem i w ogóle jestem obawiony. http://www.komputerswiat.pl/nowosci/internet/2011/02/siedzenie-przed-komputerem-powoduje-choroby-serca.aspx

Oj jaki nerwowy jesteś .Myślę że komputer nie wpływa bezpośrednio na serce ale styl życia jaki prowadzisz już tak .Jeśli zamiast grać w piłę z kumplami siedzisz tyle godzin przed komputerem to nie dziwię się żę serce się buntuje .Zmień swój tryb życia ,pospaceruj trochę po świeżym powietrzu ,rower i inne rzeczy też nie gryzą .

A pani Anna i tak odpowie zę żeby zregenerować serce (chociaż nie wiem czy można bo to nie dżdżownica i nie odrasta )trzeba zobaczyć czy jest z ty sercem coś nie tak ,a więc isć do lekarza i zrobić badania .Myślę że nic się nie dzieje z nim poprostu jakiś nerwoból ci wlazł od tego ciągłego ślęczenia nad klawiaturą .Poszperaj w necie (ha ha ) lub zapytaj w aptece o tabletki na wspomożenie pracy serca -z głogiem ,magnezem ,omega 3 itp.

Jesli miałeś ekg to czym ty się martwisz kolego?A nerwoból to po prostu naciągnięty mięsień spowodowany przez zła pozycja którą przyjmujesz podczas siedzenia lub i ucisk nerwu kręgosłupa od tego samego .Powinno przejść po maści przecizapalnej lub środkach typu Ibuprom ,apap doustnie .