Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z widzeniem, drętwienie ręki i ust, ból głowy

ASIULKA432

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu miewam dziwne objawy ktore nastepuja po sobie.. najpierw problemz z widzeniem po czym dretwienie lewej reki i ust po wszstim nastepuje bol glowy... czy ktos mial moze doczynienia z podobnymi objawani lub wie od czego moga byc one zalezne bardzo prosze o pomoc. zaznaczam takze ze mam wade serca dokladniej nie domykalnosc zastawki

Asiulka! Jak najszybciej do lekarza! To moga być oznaki mikroudaru mózgu. Byc może masz jakiś ubytek wsercu, który powoduje przepuszczanie maleńskich skrzepów krwi do mózgu. Często takie ubytki sa wykrywane dopiero z powodu udaru. Jeśli masz niedomykalnośc jakiejś zastawki, na pewno regularnie robią Ci echo serca. Jednak i wtedy nie zawwze można wykryć ubytek, np. typu ASD II (ubtek międzyprzediosnkowy typu II) lub PFO (drożny otwór owalny).

Tak,tak ,natychmist do lekarza,jest to zwiastun udaru mózgu.gdy jeszcze raz ci się coś takiego zdarzy,natychmiast wezwać pogotowie.Juz teraz zacznij stale uzywac ginkofar czy wenoforton na krążenie- zbadać cholesterol,elektrolity,CRP,EKG,echo serca, cukier,ciśnienie mierzyć 2 x dziennie i zawsze zapisywać.Idąc do lekarza zawsze zapiski zabierać i pokazać lekarzowi.W internecie przeczytaj sobie na temat---profilaktyka udaru mózgu ---- i zastosować się do zawartych tam wskazówek.Przeczytać też artykuł pt;,,Cholesterol i trójglicerydy**Autor:S.Gromadzki.Zastosować odpowiedni sposób odżywiania,codzienną dawkę ruchu itd....o pomoże oddalić lub zapobiec udarowi. To nie żarty - weź się za siebie na poważnie.

Witam mam to samo zaczyna sie od mrowienia lewej reki i lewoj strony twarzy jak mija to to zaczyna glowa bolec.jeszcze zap9mnialem dodac ze przed tym mrowieniem problem z widzeniem.bylem na pogotowiu u neurologa ale nic nie stwierdzili renozans mialem robiony elg i nic wszystko ponoc ok chcieli mnie zostawic na pare dni w szpitalu ale sie nie zgodzilem.

A czy ktoś z Was miał może robioną diagnostykę w kierunku tężyczki? Ja walczę z nią od 10 lat. Jest niezwykle rzadko wykrywana a cierpi na nią wiele ludzi. Medycyna od razu rozpoznaje właściwie tylko przypadki agresywnych ataków podobnych do ataku padaczki (tylko bez utraty świadomości). Ta agresywna postać to niewielki procent. Większość wygląda tak jak opisaliście i baaardzo utrudnia życie. Nie jestem lekarzem, takie objawy mogą równie dobrze powodować: kręgosłup, źle pracujące nadnercza, nerwica. I z pewnością wiele innych. Jednak jeśli ktoś nie miał próby tężyczkowej, może warto (przy czym najlepiej się na nią udać w trakcie tych właśnie drętwień) Pozdrawiam. Dina

Zastanawiam się nad moja sytuacją..Jestem po 4 udarach niedokrwiennych.Od 2005 roku lekarze szukają przyczyny i nic..Przebywałam w wielu szpitalach, przeszłam wiele badań i nikt dotąd nie potrafił mi wyjaśnić co się ze ma dzieje.Obecnie czuję coraz gorzej i poszłam w zamian za koleżankę do Jej kardiologa. I jestem zszokowana, bo przejrzał dokumenty sprzed lat i mówi,że to prosta sprawa,że dawno już wykryto u mnie dziurę w sercu.Że trzeba ponowić badanie przełykowe i jeśli ono potwierdzi ten stan to tą dziurę trzeba pilnie zatkać i skończą się udary..No to czemu lekarze przez tyle lat szukali czegoś, co dla nich było opisane z badań i nie ukierunkowali od razu działań na zamknięcie tej dziury? Jestem zszokowana, bo zostałam narażona być może na 4 udary niepotrzebnie..Teraz walczę prawie co tydzień z potwornymi bólami głowy, jakimiś porażającymi światłami pojawiającymi mi się w oku ,sinieniem rąk i palców stóp, skaczącym ciśnieniem.Pogłębia się brak koncentracji i mam problemy z pracą. Byle stresik to już ból głowy i dalsze tego następstwa.. Zastanawiam się , czy zamknięcie tej dziury w drodze koronografii może ponownie wywołać udar? ( pierwszy udar wywołany został przy zabiegu koronografii i miałam sparaliżowaną prawą stronę ciała) Czy zamykanie tej dziury można inaczej jakoś wykonać? Bardzo się już boję ,ale coś pilnie zrobić trzeba,bo widzę mój pogarszający się stan.. Czy ktoś może mi coś doradzić? Mój mail: helo@interia.eu

hej wiem że stary temat,ale może ktoś coś napisać z osób u których pojawiały się te objawy,

ja mam to samo najpierw problem z widzeniem,widzę tak jak patrzy sie na słońce ,albo na jakieś światło,a potem przez chwile nic nie widać,tylko ta chwila trwa znacznie dłużej.Potem nie czuje lewej dłoni,szczypie się i nic,zaczynają drętwieć usta ,a do tego jestem tak jakby zdezorientowany, nie do końca wiem co mówię i rozumiem,Po 2, 3 h objawy przechodzą i jest ok,tylko nerwy pozostają...

30 minut temu, Gość On 35 napisał:

hej wiem że stary temat,ale może ktoś coś napisać z osób u których pojawiały się te objawy,

ja mam to samo najpierw problem z widzeniem,widzę tak jak patrzy sie na słońce ,albo na jakieś światło,a potem przez chwile nic nie widać,tylko ta chwila trwa znacznie dłużej.Potem nie czuje lewej dłoni,szczypie się i nic,zaczynają drętwieć usta ,a do tego jestem tak jakby zdezorientowany, nie do końca wiem co mówię i rozumiem,Po 2, 3 h objawy przechodzą i jest ok,tylko nerwy pozostają...

gdyby ktoś czytal i mial podobne problemy prosze o kontakt mailowy Jarooo650@interia.pl

Temat stary ale mam dokładnie to samo. Najpierw gorzej widzę ( coś dokładnie jak pod słońce) , przez co nie mogę skupić wzroku. Potem idzie drętwienie lewej reki i potem usta. Jest lekko niedobrze. Mam to co jakiś czas i przechodzi ( tak raz na rok). Wyniki morfo idealne. Mam obserwacje ze pojawia się to u mnie jak wypije za dużo kawy .. może to coś z tym. Mam też duże niedobry witaminy D ( poziom 3-4 przy 30 jako minimalnym), ale nie wiem czy to coś z tym związane. Dość uciążliwy stan