Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieprzyjemny zapach z ust przy białym nalocie i krostach na języku

Gość martinn

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawien dawna strasznie smierdzi mi z ust, nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna w ciagu dnia staram sie myc zęby 3x (rano, popoludniu, wieczorem) niestety pomaga to tylko na 15 min, poniewaz nieprzyjemny zapach znowu wraca.. nie jestem alergikiem, niemam zapalenia zatok, ostatnio robilem RTG na stwierdzenie zatok i mam tylko cyste zapalną wielkosci 16x13mm w zatoce szczekowej ale nie wiem czy to ma wplyw. na jezyku mam biały nalot ktory strasznie smierdzi, nie znika on nawet po dlugim szczotkowaniu jezyka, no i mam krosty na końcu jezyka ale to chyba normalne, na ustach tworzy mi sie jakis nalot bialy, łatwy do zmycia, najgorzej jest rano, smierdzi mi z ust tak, ze ciezko to opisać

Może za krótko uzywałś tę nystatynę....w czasie leczenia i jakiś czas po nie wolno jeść niczego,co zawiera cukier,mąkę i drożdże.Czyli zamiast chleba można jeść wafle ryżowe czy coś.Oprócz tego mozna zjeśc 1 op. foliku [kwas foliowy] ,gdyż jego niedobór sprzyja grzybom.Dobrze też jeść chrzan.Świeży zetrzeć i jak dasz radę wytrzymać,to w ustach go trochę potrzymać.Miałm kiedyś grzyby w ustach po leczeniu gardła antybiotykiem.I używałam nystatynę--ale tylko lekarka kazała mi ją trzymać w ustach z 10 minut,a do połykania tabletki mycosyst.No i reszta zalecen j.w. Brałam to przez 2 tygodnie.

* Jeśli nalot na języku jest biały,gruby i tłusty,który szybko schnie na powietrzu,świadczy to o braku płynów wewnętrznych w ciele.*Owe płyny to w znaczeniu soków trawiennych,krwi itp.Kolor biały zawsze wskazuje na zimno,grubośc nalotu jeśli wzrasta,wskazuje na rozwój choroby.Nie szczotkuj języka,spróbuj umoczyć jakąś delikatną tkaninę w herbacie miętowej i w ten sposób oczyścić język.Na koniuszku języka znajduje się strefa serca,jeśli znajdują się tam piekące pryszcze,krosty mogą mówić o gorącu w sercu.

W med.chińskiej człowiek jest traktowany jak fragment świata przyrody,poddawany tym samym wpływom klimatycznym,czyli gorącu,wilgoci,suszy,zimnu i wiatrowi.Podobnych określeń uzywają dla oceny,zobrazowania stanu narządów wewnętrznych.Jest to niejako wskazówka,co należy uczynić,aby organ doprowadzić do stanu optymalnego.Gorąco w sercu,jest to nadmiar gorąca w tym organie.Jako objawy nadmiaru gorąca w sercu to m.in:zakłócony sen,czerwona twarz i suche gardło,ciemny mocz,czasem bezmocz,wrzody jamy ustnej i języka,szybkie tętno,język ciemno lub szkarłatnoczerwony,stan dużego zdenerwowania,zawiłe wypowiedzi.

* Serce jest cesarzem,choruje ostatnie,najpierw muszą zachorowac jego ministrowie*,a ma ich czterech:śledziona,płuca,nerki i wątroba.Stąd wniosek,że choroba serca jest skutkiem niedomagań któregoś z narzadów.* Jeśli usuniesz przyczynę skutek sam zniknie*stąd wniosek,lecząc wątrobę,leczy się również serce.Są cztery sposoby leczenia:pożywieniem,ziołami,akupunkturą,czwartym jest modlitwa.

Oczywiście że można mieć grzybicę nosa,oraz innych narządów.Ja miałam candide i jak na razie też nie wiem czy mam ją nadal.Odstawiłam słodzik i plama na czubku języka zeszła ale mogę ją mieć w organizmie np.w jelitach.Mi lekarz przepisał coś takiego http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=3051 wklejam po to że na ulotce pisze na jakie grzyby jest ten lek więc możesz przeczytać że w nosie też można mieć pasożyta.Pozdrawiam.

Martin wkleję Ci coś nie przyjemnego może porównasz a może coś wyczytasz.OSOBOM WRAŻLIWYM NIE RADZĘ OGLĄDAĆ http://www.google.com/search?q=candida&hl=pl&client=firefox-a&hs=gBF&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=kYucTruXFOn04QS-sLGABA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CB0Q_AUoAQ&biw=1024&bih=466#hl=pl&client=firefox-a&hs=VEF&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=candida+na+j%C4%99zyku&oq=candida+na+&aq=0S&aqi=g-S1&aql=1&gs_sm=c&gs_upl=4327l7175l6l8655l8l8l0l2l2l1l248l1040l0.1.4l6l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=7c54567d33f7a386&biw=1024&bih=466

Cześć! Możesz wypróbować *50 sposobów na nieświeży oddech* Mariusza Kamińskiego. Przeczytaj też wpis o http://www.brzydkizapachzust.pl/suchosc-w-ustach-jako-zrodlo-nieswiezego-oddechu Z mojej strony mogę powiedzieć, że przyczyn może być począwszy od diety, higieny, po choroby wewnętrzne. Jeżeli szczotkowanie nie pomaga to widocznie coś innego jest problemem. Po pierwsze nie poddawaj się. Po drugie podejdź do problemu drogą systematyczną - wykluczaj kolejne potencjalne czynniki, wykonaj badania i wypróbuj w/w metody. Pzd, Active Rider