Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący, duszący ból w klatce piersiowej przy astmie i niedomykalności zastawki

Gość goscgosc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zacznę od tego, że mam 15 lat i sporadycznie, bo co kilka dni czuję nawet przez kilka minut straszny, czasem duszący, kłujący ból w klatce piersiowej, przez który nieraz nie potrafię oddychać. Biorę leki na astmę i przeciwalergiczne, codziennie piję magnez, doradziła mi tak lekarka z powyższymi bólami i częstymi skurczami. Do tego dochodzi wada serca - niedomykająca się zastawka. Odwiedzam co rok kardiologa, który mówi wciąż to samo, że rosnę. Wcześniej, owszem, bolała mnie ta zastawka, ale ten ból był całkowcie inny, więc to na pewno nie jest to. Żadnych urazów na klatce piersiowej nie miałam. Co to może być?

A kręgosłup masz prosty?Nie masz skoliozy?Czasem w okresie intensywnego wzrostu kręgosłup się krzywi i za pośrednictwem żeber deformacja w odcinku piersiowym przenosi się na mostek.Ból może więc byc od tego,a nawet od żołądka.Ale o tym z lekarzem trzeba porozmawiać.Niech jakiś specjalista od wad postawy cie obejrzy.Chyba ,że na bank wiadomo,że to ból ze strony serca.