Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pozioma pozycja serca i zaburzenia przewodnictwa śródkomorowego

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

mam 18 lat. od ponad pol roku mam dusznosci, bole w klatce piersiowej, klucie w okolicy serca, bol promieniujacy pod lewą pachę. zwykle podczas zdenerwowania, pospiechu. nasililo sie to po przebyciu mononukleozy kilka tygodni temu. teraz objawy te trwaja kilkakrotnie dluzej, ok.5 minut, moze i dluzej, wystepuja prawie codziennie, nawet przy niewielkim wysilku i za kazdym razem przy zdenerwowaniu. mam tez silne kolatania serca. mialam robione 2 razy w ciagu ostatniego miesiaca EKG: 1) POZYCJA SERCA POZIOMA - co to znaczy?? wiem ze powinna byc ukosna 2) ZABURZENIA PRZEWODNICTWA ŚRÓDKOMOROWEGO czy to jest grozne?? skad sie biora te zaburzenia? poza tym mam szmery w sercu, podobno bardzo wyrazne. cisnienie i tetno mam w normie. wizyte u kardiologa mam dopiero w maju, nie da sie tego przyspieszyc :(
Gość wiolleta
nie wiem ,dlaczego jeszcze czekasz przecierz to chodzi o twoje serce -idz prywatnie przecierz zdrowie jest najważniejsze.Ja też tak czekałam, na wizytę 4-miesiące i skończyłam w szpitalu-taki u nas popieprzony system jak nie zapłacisz,to przjmą cię jak padniesz na ulicy!!!