Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ograniczenie słodyczy przy nadwadze

lataka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problemy z brzuchem, jest on dość spory i nie mieszczę się już w moje najlepsze spodnie. Lubię jeść słodycze i nie wyobrażam sobie bez nich dnia. Lubię też dobrze zjeść, ale nie tak że się opycham. Uprawiam sport. Nie chciałabym być diecie, bo jestem nastolatką a wiem że to w moim wieku niezdrowe. Co mam zrobić, jeżeli ograniczać słodycze to jak?? (bo już próbowałam, ale się nie udało)

No nerwicy napewno nie masz:))) Moim zdaniem nie ma innego wyjscia jak dieta czy chociazby ograniczenie slodyczy. Ja osobiscie jestem bardzo szczupla i wiele bym dala zeby przytyc chociaz pare kilogramow i mimo ze jem naprawde sporo to nie moge i tyle ale robie cos w tym kierunku wiec jesli szukasz tu zlotego srodka to musze cie chyba rozczarowac... Ile masz lat jesli mozna wiedziec?Nie lepiej udac sie do lekarza i z nim podjac jakies dzialania???

Jak to jak? Po prostu nie jeść słodyczy.Zjeść gruszkę lub jabłko-też słodkie.Albo suszoną morelę.I gimnastykować się ,biegać ,dużo ruszać się,jeżdzić na rowerze,ćwiczenia na mięśnie brzucha..Z tym ,że ćwiczenia na mięśnie brzucha trzeba robić stale,bo jak się przestanie ,to one wyjątkowo szybko wiotczeją.Pić wodę mineralną zamiast różnych napojów,dużo warzyw.Tyje się bardziej od słodyczy niż od tłuszczu.Już samo ich odstawienie ma duże znaczenia dla obnizenia wagi.

A tu co niektorzy padna pewnie ze smiechu jak nie wszyscy,ktorzy to przeczytaja ale..... twoj problem (duzy brzuch ) moze zalezec od figury jaka masz . moze jestes typowa gruszka jak ja ??????????? MI bylo bardzo ciezko przytyc ale jestem juz matka wiec moje cialo sie zmienilo....obecnie powrocilam do wagi sprzed ciazy...... przy wzroscie 1,72 wazylam 52 kg teraz 54 naprawde szkieletorek ........ :P niewazne co i ile bymm nie zjadla moj brzuch rosnie i to bardzo......... :) a moze to poprostu tylko wzdecia??? kto wie... uwazam ze nic powaznego tam sie nie dzieje :P no chyba ze.... problem jest ciut powazniejszy i poprostu jestes w ciazy tylko nie bierzesz tego do siebie ???? jesli wykluczasz moje ostatnie pytanie to uwazam, ze nie masz problemu do zmartwien ale jesli dreczy Cie niepokoj przejdz sie do lekarza pozdrawiam :P

To może powinnas spróbować jeść dwie łyżeczki otrąb owsianych,które mają najwięcej błonnika?Napić się mięty po posiłku czy uważać,aby nie jeść potraw ciężkostrawnych,a lekkie.Jedzenie dużej ilości surowych owoców-gruszki,śliwki itp. również wysadza brzuch.Myśleę,że przesadzasz z tym brzuchem.Może lepiej zajmij sie ćwiczeniem mięśni brzucha ,jak ci to przeszkadza......