Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak tchu po obudzeniu się, kołatanie serca i lęk

malwina26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak wszyscy tutaj mam te objawy:( budze sie w nocy brakuje mi oddechu a serce wali mi jak młot -boje sie bardzo , w tych mometach czuje lęk ,niepokoj i boje sie ponownie zasnac . Dodam ze wtedy bardzo intensywnie ziewam biore bardzo głebokie wdechy ale nigdy nie moge do konca nabrac powietrza w płuca a nastepstwo tych głebokich wdechow jest takie ze nastepnego dnia boli mnie cała klatka piersiowa. Podejrzewam u siebie nerwice poniewaz w 1998 r miałam bardzo ciezki wypadek komunikacyjny w ktorym doznałam wielu obrazen (złamanie kosci czołowej z przejsciem do oczodołu, złamanie podstawy czaszki i lekki obrzek mozgu do tego złamanie kosci udowej z ktorym borykałam sie az do 2003 roku miałam 10 operacji na noge) . Był to bardzo ciezki i nerwowy okres mojego zycia wydaje mi sie ze sa to skutki tych niefortunnych zdarzen. Pani Nuerolog mowiła ze w po takim urazie głowy w przyszłosci moze byc roznie . Czyzby to było to? Nerwica?Byłam u internisty i pan doktor zbył mnie mowiac ze to moze byc od kregosłupa ,dzwigania ciezarow ale uwazam ze nie mial racji. Kiedys poczatkowo pomagał mi PERSEN FORTE teraz niestety juz nie skutkuje. Czy moze mi ktos Pomoc? Malwina 26

Myślę że nikt na forum nie powie Ci co to może być bo na pewno potrzebne są jakieś szczegółowe badania.Tak mi jednak dało do myślenia że objawy masz w nocy a nie piszesz czy w dzień coś Ci dolega,powinnaś pomyśleć czy może to być bezdech nocny.Tak się tylko wydaje ale bezdech daje paskudne objawy.Może być tak że szukasz a lekarze tego nie znajdą bo musiałabyś przy nich spać.A może to nerwica ale do tego też jest potrzebne wykluczenie innych chorób.Pozdrawiam serdecznie.