Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i strach przed dusznościami a życie w stresie

olka86

Rekomendowane odpowiedzi

A poczatek powiem , ze jestem panikara heheh :) troszke na smiesznie zaczne bo cala ssie trzese....... otoz jestem osoba bardzo nerwowa i duzo w stresie . od pewnego czasu mam objawy : -zawroty głowy ale wewnatrz to znaczy ze nie przekrecam glowy w zadna strone i nie patrze w gore w dol -zawroty wystepuja nie zaleznie od pozycji mam wrazenie jakbym miala zemdlec poniewaz mam wrazenie ze robi mi sie slabo -mam tez wrazenie jakbym miala przestac oddychac , wtedy sie denerwuje i serce zaczyna szybko bic ........ - i tak od czasu do czasu chyba mam dodatkowe skurcze serca bo jak leze lub siedze czuje pojedyncze uderzenie a potem czuje bicie serca....... sek w tym ze jestem na tyle nie normalna ze boje sie isc do lekarza , poniewaz ja naprawde rzadko choruje a wiem ze bede sie tak czula bo mam lekka jakby glowe a tak przejdzie to n a jakis czas i mam spokoj i znowu sie pojawia .....czy mial ktos z was takie objawy??? chcialabym sie uspokoic troszke choc troszke boje sie ze to moze arytmia...... kurcze boje sie bo objawy sa raczej powazne a ja mam dopiero 25 lat i 4-letnia coreczke ...............pozdrawiam wszystkich uzytkownikow

Idż do lekarza i zbadaj sobie krew: OB,morfologię z rozmazem,TSH,ft3,ft4.Serce może kołatać ,gdy tarczyca żle pracuje. Toteż trzeba to sprawdzić.A zawroty głowy mogą być też od tego,że krzywy masz kręgosłup szyjny.Może dużo siedzisz np. przy komputerze w pozycji zgarbionej....kto wie....może śpisz na niewłaściwym łóżku,albo na wersalce z podwyższonym zagłówkiem i przez to śpisz w pozycji zgarbionej.Wystarczy kupić specjalną poduszkę w sklepie ortopedycznym,jest to poduszaka odpowiednio wyprofilowana,aby we śnie podpierała kark i nie krzywiła kręgosłupa.Jak widzisz ---przyczyna twych dolegliwości może być prosta do usunięcia,tylko trzeba sprawdzić,co to jest. Musisz się też codziennie gimnastykować,rozciągać kręgosłup,wieszać na drążku---np. będąc z dzieckiem na placu zabaw...nie panikuj,tylko najnormalniej sprawdż co to może być. A jak nerwus jesteś,to używaj stale ziołowe tabletki labofarm o działaniu uspokajającym-po jakichś 2-3 tygodniach poczujesz się spokojniejsza.Nie pękaj.Przejedż się codziennie z godzinę na rowerze.Poświęć dla siebie codzienni choć godzinę ,zostawiajć dziecko pod opieką ,a jak nie możesz,to przecież można kupić fotelik dla dziecka na rower i z nim jeżzić= przyjemne z pożytecznym.

Hej na forum jestem od niedawna, zamiescilam juz swoje obawy i otrzymalam dwie odpowiedzi, za ktore bardzo dziekuje uspokoily mnie ale nie na dlugo... az do dzis kiedy znowu mialam te dziwne objawy...... mianowicie sa to zawroty glowy (nagłe), ale swiat mi nie wiruje moge siedziec i ogladac telewizje i nagle kreci mi sie nie ma znaczenia pozycja .......do tego uczucie ze zaraz zemdleje konczyny mam takie wiotkie .... i taki dziwny oddech.......jakbym miala przestac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i serce spowolnione(potem nerwy wiec bije jak oszalałe) czasami jak mam te objawy (poniewaz analizuje co jak gdzie i po co .....) mam wrazenie bo mialam to w pomieszczeniach i zawsze swiecilo swiatlo w taki sposob ze mi to przeszkadzalo i mialam te objawy..... myslalam ze to swiatlowstret (bo tak rozumiem okreslenie) ale czytalam objawy i raczej to cos z jaskra...sprostuje ze nie zawsze swieci sie swiatlo gdy mam te objawy ale boje sie ich........(objawow) przyznam ze jestem kretynka bo powinnam isc do lekarza i nie truc nikomu dupy ale mam 4 letnia coreczke ......i boje sie ze to cos powaznego cos co potwierdzi moje obawy... z regoly jestem osoba nerwowa........ czy moglyby byc to objawy nerwicy ??????????? czy mial ktos podobne objawy ??? prosze o konsultacje na forum :( pozdrawiam wszystkich uzytkownikow olka86

Zawroty głowy mogą świadczyć o nerwicy ale nie zawsze .Powinnaś iśc do lekarza i zrobić badania .Nie innego nie możesz zrobić .Pomierzyć cisnienie żeby zobaczyć czy w nim nie tkwi problem .Na pocieszenie moge napisac że ja także dzisiaj miałam zawroty głowy i łącze je z dzisiejszą pogodą .

Sluchaj mialem to samo.Nerwica lekowa to choroba psychiczna nie serca.Twoj mozg wydziela za duzo jakiegos tam hormonu czy czegos na ten styl.Mi raz psychiatra powiedzial ze gdy podczas ataku bede patrzal w jeden punkt(zalozmy klamka) i na tym sie skupial to przejdzie.Podzialalo.Wiecej usmiechu na twarzy i robienie czegokolwiek zeby odwrocic mysli-podzialalo.Mozesz sie leczyc farmakologia-nie boj sie isc do psychiatry.Nastawienie psychiczne wszystko zmienia.Ja na poczatku leczylem sie sam-pozniej troche farmakologią zeby zapomniec o objawach typu strach przed smiercia itd.nie mam juz takich takow...da sie z tego wyjsc.Ta choroba nie jest smiertelna!!!!pozdrawiam trzymaj sie

Spróbuj odstawić kawę,czekoladę i inne tłuste słodycze,smażone tłuste potrawy,jako rekompensate pij dużo wody / 2 l./na dobę /.Jeśli jest słoneczna pogoda a Ty siedzisz w domu to jest światłowstręt,gdy czytasz i myślisz,że drukarze połowę farby przechleli,bo druk taki cienki-jaskra ante portas-jaskra zaawansowana to towarzystwo lupy i lornetki.Zawroty głowy mogą być efektem niedokrwienia błędnika,bada to laryngolog,zaglądając w oczy-ale bez uwielbienia.Światłowstręt i zawroty głowy to początek litanii,dalej są kłopoty z widzeniem,szum w uszach,migrenowe bóle głowy,kurcze mięśni,osłabienie kończyn,głuche czucie w kończynach,skąpe krwawienia u kobiet lub ich zupełne brak,co z ciążą nie ma nic wspólnego.Badanie jakie byłoby przydatne,to badanie na zawartość krwi w ciele,jej poziom,czy jest wystarczający,ale takiego badania nie ma.Jeśli chcesz,sprawdz sposobem chałupniczym.Zmyj lakier z paznokcia.Paznokieć powinien być błyszczący i lekko zaróżowiony.Naciśnij płytkę paznokcia,zbieleje,zwolnij ucisk,czas jaki jest potrzebny,aby płytka wróciła do poprzedniego stanu określi krążenie a tym samym i zawartość krwi.Gdy próba da wynik negatywny,przyda sie rosół wołowy,jako lekarstwo jak również rosół z kurczaka,takiego który ma szansę na płot wskoczyć i zapiać.