Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie w mostku i strzelanie łydek po dopalaczach

Gość Jarek92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat i opisze teraz swoj problem. Otoz kiedys niestety przedawkowalem z dopalaczami myslalem ze padne itp. A po tym niemilym doswiadczeniu kulo mnie serce , nerwica , leki, stresy (udalo mi sie wyjsc ze wszystkiego) Ale nie w tym rzecz, aktualnie kulo mnie serce poszedlem do lekarza i powiedzial mi ze to sa nerwobole i przepisal mi aspargin, rzeczywiscie klucie przestalo ale teraz od czasu do czasu piecze mnie na mostku wlasnie po lewej stronie od niedawna : (tak z 1-2 min), mialem robione ekg wlasnie wtedy kiedy zaczelo mnie kluc (10 miesiecy temu) i niestety nie wiem co o tym myslec tak troche zalosnie chodzic do lekarza poraz 5. Nastepna rzecz otoz *strzelaja* mi lydki nie wiem co o tym sadzic moze dlatego ze siedze w niezbyt normalnej pozycji i sa czesciowo naprezone ale biore aspargin wiec czegos takiego nie powinienem miec. I ostatnia rzecz mam uczucie *sztywnienia* ciala tak jakby przeszla nerwica sie odzywala ze chce powrocic jak sie denerwuje albo martwie to wlasnie *sztywnieje* moze to troche glupio brzmi ale nie wiem jak to opisac nawet lekarzowi. Prosze o porade :)

Jesteś kolejnym na tym forum który po jednorazowej randce z dopalaczem mają takie objawy .Aspargin to magnez i potas ale jak siedzisz długo w niewygodnej nienaturalnej pozycji to nie dziwota że ci łydki odmawiają posłuszeństwa .Jeśli badania wyszły ok to chyba się nakręcasz stąd to sztywnienie mięśni .

A może warto sprawdzić czy ten dopalacz nie uszkodził ci śluzówki w przełyku lub żołądku i stąd to pieczenie.W takim wypadku pij siemię lniane,najlepiej kup sobie len mielony i wypij rozmieszane 2 łyżeczki w 1 szklance, ciepłej przegotowanej wodzie przed snem ,a rano na czczo przed jedzeniem.Jedz tylko rzeczy lekkostrawne.Jak sie polepszy tzn.,że to jest to.Posiłki lekkie ,nie obfite.