Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w kręgosłupie i skoki pulsu a nerwica

Gość gosc787878778

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gosc787878778

Opiszę od początku swą chorobę: Zaczęło się od bólów w kręgosłupie, potem puls wysoki nasilający się po chwile opadający, pobudki w nocy o 3 co dzień już od miesiąca staram się nie denerwować i nie myśleć o tym ale się nie da bo mną całym tłucze jak dostaje atak mnóstwo badań i zdrowy jak by do policji. udałem sie do psychiatry zapisał mi zomirol i powiedział ze to nerwica ale ja w to nie wieże bo jak ćwierć wczoraj zjadłem to mnie tłucze i puls skacze mi do 140 co może mi być pomocy..

Tak niestety krótki post ale lekarze mają sprzęty i umieją je czytać jeśli zrobiłeś mnóstwo badań i nic to sam się zastanów z nerwicą sobie możesz poradzić, domyślam się że to nerwica serca jedna z podstawowych nerwic i każdy psychiatra przepisuje zimarol lub afobam zażywaj regularnie bo badań możesz mnóstwo zrobić i to samo Uwierz w siebie i szybkiego powrotu do zdrowia ja jestem tego przykładem ;)

Nie pijam coli herbaty alkoholu ani używek, miałem holteria ,5 razy ekg , u 2 kardiologów i w szpitalu zostałem na noc gdzie miałem robione usg serca i co 30 min ekg i nic do tego badania krwi moczu kłu oraz usg jamy brzusznej i nerek i nic a mnie nadal tłucze boje się że umieram i niechce mi się już żyć a mam 24 lat dopiero :/

Gość anitazniebios35

Widzie ciężka sprawa a jednak tak jasna z tego co piszesz zjadłeś ćwierć tabletki i żądasz już efektu ja biorę od 3 tyg i dopiero daje efekt. Z młodymi ludźmi z nerwicą jest najgorzej bo dlaczego ja? za co itp. niestety takie życie połowa z nas to ma musisz nauczyć się z tym żyć, życie przed tobą kolego :) przestań myśleć o tym aż tyle a u kardiologa zjawisz sie pewnie jeszcze z 10 razy i nadal będzie nic możesz być pewny i do tego tak dokładne badanie jak holter. Nie rób kolejki osobą które są na prawdę chore, weź się w garść kolego i pogódź się z nerwicą zażywaj leki i pisz jak dalej ;) Głowa do góry :)

Człowieku,puls ci skacze ,bo się nakręcasz.Cechą charakterystyczną dla osób takich jak Ty jest to,że nie chcą uwierzyć ,że to nerwica,którą trzeba przez dłuższy czas leczyć SYSTEMATYCZNIE biorąc leki.Wykonuja mnóstwo badań,wierząc w to, że ,,znajdzie się** jakaś konkretna choroba ,weżmie tabletkę i ozdrowieje.A wszystkie wyniki są OK! Nie ciało jest chore ,a dusza.Przyjmij to do wiadomości.I bierz systematycznie leki.I nie oczekuj, że po trzech dniach będziesz czuł sie doskonale.To musi potrwać.To nie antybiotyk,że po kilku dniach już jest OK.Bądź cierpliwy i pod żadnym pozorem nie przerywaj leczenia jak tylko sie poczujesz lepiej.Decyzję o odstawieniu leku musi podjąć lekarz.I pamiętaj,aby dużo się ruszać.Codziennie musisz sie fizycznie zmęczyć.To bardzo pomaga.Szybka jazda rowerem,pływanie,szybki marsz lub bieg,rąbanie drewna....Mycie okien...itd... Ale nie siłownia.Zmęczenie fizyczne pomoże ci łatwiej zasnąć i oddali myślenie o nerwach.Barzdzo pomaga. Nie pękaj i weż sie za leczenie.Odżywiaj się odpowiednio,dużo witamin[owoce,warzywa,miód,herbata z kwiatu głogu,z dzikiej róży-ze sklepu zielarskiego].

Melisa jest bardzo dobrym środkiem wyciszającym podobnie rumianek (warto poczytać w necie więcej na ten temat). Właściwe odżywianie, witaminy- mikroelementy ,zero alkoholu , ponieważ alkohol potęguje stan psychiczny w jakim został spożyty, ruch , rozwój zainteresowań , otwartość do ludzi , tworzenie dobrych relacji z otoczeniem,dbałość o oto , by swoim zachowaniem nie powodować chaosu. Od czasu do czasu wizyta u lekarza i słuchanie jego rad.