Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie kończyn i omdlenie przy migrenie

Gość wawaSandra

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wawaSandra

Bardzo prosze o pomoc!! Nie wiem co się stało, moja teściowa z która mieszkamy od late leczy się na migrenę. Ma 72 lata i od kilku dni skarżyła się na silny ból głowy. Bierze leki, które przypisał jej lekarz, ale mówiła przedwczoraj, że czuje się gorzej. Myśleliśmy, że to takie przesilenie jesienne. Wczoraj nam zasłabła. Nie była nie przytomna ale osuneła się. Położyliśmy ją na łóżku ale mówiła, że drętwieja jej nogi i ręce. Mąż dał leki tak jak kazał lekarz i usneła ale dzisiaj od samego rana mówi, że tak strasznie się źle czuje, nie wiem co się z nią dzieje, czy to coś poważnego czy to po prostu jakiś silny napad bólu głowy? jest strasznie osłabiona nie moze jesc nie moze podniesc kubka z herbatą, chyba nie bede czekała tylko wezwe karetkę ale co to może być?? czy leki nie działają??

Ja bym nie czekała tylko wzywała pogotowie juz wczoraj więsz że to może być zawał mózgu ?? migreny moga go powodować a te objawy o których piszesz to własnie typowe objawy dla zawału - omdlenie, drętwienie kończy, opadanie kącika ust, brak siły aby podnieśc cokolwiek!!! nie czekaj tylko wzywaj karetke i mów że podejrzewasz zawał niech przyjeżdzają jak najszybciej!!!

Niestety nie znam się na objawach różnych chorób nie wiedziałam co robić, wiem że źle robiłam, nie każ mi mieć wyrzutów sumienia, ważne że jest w szpitalu i wiem, ze będzie wszystko dobrze... to, że się źle poczuła myślałam że po prostu źle się czuje jest nerwowa i czasem w nerwach jej sie zdarza takie złe samopoczucie, myślałam że to nic poważnego... sama się teraz boję ale to już nieistotne...