Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w okolicy mostka przy odrzuceniu kolczyka

Gość gagat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, pojawiły się dość niedawno, sporadyczne i nie potrafię określić czy to przy jakimś konkretnym ruchu czy porze dnia itp. Po prostu są. I ok, niech sobie są, kiedyś już je miałam i przeszły, prawdopodobnie nerwoból. Jednak od pół roku mam w tej okolicy kolczyka (na mostku, surface- przechodzi pod skórą ). Niby z zewnątrz jakiejś tragedii nie widac, czasem okolica jest zaczerwieniona, czasem jakaś ropa, ale generalnie się *przyjął* i nie wygląda na to, że moje ciało go odrzuca (zdażyło mi się już parę odrzuceń więc wiem jak to wygląda) . Ale mimo wszystko z tymi bólami martwie się, że coś tam może się dziać, jakieś zakażenie. Kolczyka wsadzałam sama, po domowemu, wszystko było odkażone, ale zawsze jest ryzyko. Boje się szczególnie jakiegoś zakażenia kości. I teraz pytanie, do kogo się z tym zwrócić? Bo chyba nie ma jeszcze kolczykologów.. Z góry dziękuję za pomoc :)

Wygooglowałam ten kolczyk na mostku surface ? i myślę teraz że możę coś tam w środku się paprze ??Nie wiem czy można to wyjąć ?Bo chyba nie bardzo ?Matko kochana nie było innego miejsca :)Generalnie nie jestem przeciw i mocherowe berety są mi dalekie ale ja bym to wyjeła .....