Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy w okolicy czoła i skroni

Gość Marcel

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu strasznie boli mnie głowa. Najczęściej ból zbiera się w okolicy czoła i skroni, boli mnie bardziej gdy dotykam ręką... czuję się przy tym zmęczony tak jakbym był chory wydaje mi się nawet, że towarzyszy mi przy tym temperatura... jestem po 60 rż i boję się, że to może być coś poważnego... proszę o poradę... dziękuję...

Gość sylwester987

Czytałem w tym art., że może to być zapalenie tętnicy skroniowej. Mój teść miał coś takiego, nie mógł się dotknąć w skronie tak go bolało, potem nawet miało wpływ na oczy bo bolały go gałki oczne i miał trudności z widzeniem. poszedł do lekarza, wrócił z lekami i na drugi czy trzeci dzień ustąpiło, więc musisz i tak i tak się wybrać, bo nie wiadomo jakie jeszcze komplikacje może to powodować.

Teraz to się przestraszyłem z tą tętnicą... jednak nie ma co czekać tylko trzeba pójść do lekarza jak najszybciej, jednak człowieka boli głowa a nie wie co się tam dzieje... w każdym bądź razie dziekuje wszystkim za odpowiedzi, teraz tylko pewnie badania i jakieś leczenie, mam nadzieję, że to się unormuje... pozdrawiam wszystkich...