Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i pobudzenie po wypiciu większej dawki alkoholu i kawy

Gość xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 26 lata i jak każdy młody człowiek od czasu do czasu lubi sobie wypić ostatnio w piątek wypiłem ok. 6 piw na drugi dzień czułem się słabo ale to był normalny kac w sobotę pojechałem na działkę i wypiłem nieco więcej (po prostu się urżnąłem vodka) w niedziele rano czułem się jak to po wypiciu ale najgorsze było jak wypiłem mocniejsza kawę, nie mogłem usiedzieć na miejscu, zawroty głowy trwało to trochę czasu następnie trochę się uspokoiłem ale oczywiście w nocy za bardzo nie mogłem spać na następny dzień wstałem bez żadnych problemów ale jak poszedłem do pracy znowu odczułem straszne pobudzenie nie mogłem się na niczym skupić (żadnej kawy nie piłem) przeszło po jakimś czasie następnego dnia miałem tak samo także przeszło, zastanawiam się co to może być, że po paru dniach mam jeszcze takie akcje dodam że wieczorem też jestem pobudzony jak leże w łóżku musze coś zrobić z rękoma, zobaczymy jak będzie dzisiaj. dodam że niedawno byłem u lekarza badał ciśnienie i miałem 120/80 praktycznie codziennie gram w piłkę po ok 2h, nie odczuwam żadnych problemów z cieśnieniem ani z oddychaniem, najbardziej niepokoją mnie te zawroty głowy bardzo proszę o jakąś *diagnozę* czy ja sam się w to wkręcam?? czy to coś innego??

Ja już nawet nie chce myslec co ty robisz z rękoma leżąc w łózku .....ale moim zdaniem to spadek cukru i wypłukanie magnezu i potasu powodują takie objawy .W moim mieście był kiedys przypadek że młody chłopak umarł przy stoliku w barku piwnym ponieważ tak wypłukał potas pijąc piwsko że serce mu po prostu staneło na wieki wieków .Tak więc nie pij tyle alkoholu .

Czy to picie jest dla ciebie warunkiem czegoś?Dobrej zabawy czy czegoś....nie rozumiem tego zupełnie.Iść na działkę i urżnąć się w trupa.I to ma być przyjemność?Chyba dla sklepikarza,który alkohol sprzedaje, bo dla ciebie raczej nie. Sprawa prossta.Twój organizm jest mądrzejszy od ciebie,bo się buntuje.I posłuchaj go,co co mówi.