Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybsza praca serca i drętwienie ręki po alkoholu

Gość Feliks

Rekomendowane odpowiedzi

W roku 2010 1 stycznia miałem atak serca polegał on na zdretwieniu lewej reki i nogi , i wysokiego pulsu , puls siegał do 158 , gdy karetka przyjechał po chwili serce sie uspokoiło i pracowało jak należy. dzien wczesniej jak to w sylwestra wypiłem 2piwa nie całe , i juz wtedy zle sie czyłem duszno i czułem lekki bul serca. i przez cały rok 2010 moze kilka razy czułem sie zle chodzi o dusznosci moze z 2 lub 3 razy w całym roku , a w grudniu 2010 znow czułem sie zle dusznosci i dziwna praca serca.Po jakims tygodniu lub 2 wszystko wróciło do normy , w wakacje 2011 był znow lekki atak serca wysoki puls i dretwienei ale gdy wstawałem z łóżka i otwarłem oko po oddychałem troszkę i wszystko było ok , i tak wstawałem z 3 lub 4 razy po jakims czasie usnołem i znow było Ok. Teraz jest wrzesień i znow czyje sie od tygodnia nie pewnie pewnego dnia teraz w wrześniu piłem alkohol i serce nagle szybciej zaczło pracowac i takie mrowienie po oddychałem znów chwile i było Ok wypiłem poszłęm na dyskoteke i nic sie juz nie działo. i za tydzień znów stało sie to co przed chwila opisałem tak samo wszystko i tez poszłę m na impreze i juz było ok. Po weekendzie od poniedziałku do piatku raz czułem sie lepiej raz gorzej miałem duszności tak jak by ale raczej czułem sie dobrze jest weekend 24 wrzesnia w sobote jeździłem cały dzien praktycznie na BMX było ok wszystko około 18 wróciłem do domu i czułem sie zle serce dziwnie pracowało raz szybciej raz normalnie i przez to tez mi duszno było około godziny 1.30 w nocy dostałem ataku serce biło szybko i dretwiała mi tak powoli reka lewa znow podchodziłem i oddychałem przez okno zimny powietrzem co troszke sie ustatkowało ale po chwili znow ten cykl z tym oddychaniem przez okno i biciem serca powtarzał sie ogolnie trwało to jakies 10/15min. a dzis znow moje serce nie pracuje jak powino raz puls jest 120 a raz 70/80. w moim życiu wykurzyłem moze z 5/6 paczek papierosow alkohol pije okazyjnie. tak ogolnie to nie kurzę bo nie potrzebuje tego. W roku 2010 od Wrzesnia lub Października uczeszczałem na siłownie az do czerwca 2011 w grudniu do połowy stycznia miałem przerwe. Teraz aktualnie juz nie cwicze ale po woli zaczynam uczęszczać. Ogolnie jestem aktywyny fizycznie nie pije kawy od sierpnia jeżdżę na Rowerze wyczynowo , czesto gram w piłke i gdy chodziłem na siłownie biegałem i podkreślam że nie brałem żadnych sterydów ani odżywek. informacje o mnie mam lat 17 waga 77kg wzrost 174cm ogolnie jestem taki troszke grubszy. Tak jak czytałem to mam podobne objawy do Częstoskurcz serca.To tyle z góry Dzieki za pomoc.

Poziomy elektrolitów we krwi badałeś?Pij zamiast herbaty normalnej-herbatę z kwiatu głogu,która jest dobra na serce.Wieczorem łyżke miodu rzepakowego[dobrego] zalej szklanką zimnej !,przegotowanej wody.Zostaw na noc i rano po przebudzeniu zamieszaj i wypij.Rób to codziennie.Kilka opakowań kwiatu głogu kup sobie w sklepie zielarskim. głóg ma bardzo korzystne działanie na pracę serca.Myślę też ,że ćwiczenia w siłowni są dla ciebie niedobre,lepsze byłoby pływanie.