Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienia mięśni twarzy

Gość Sabina

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!Od 2-3 lat dostaje nieraz bardzo dziwnych dretwien/spazmow w miesniach). Zaobserwalam, ze pojawiaja sie w okresie przemeczenia czy nawet lekkiego stresu. Ostatnio coraz czesciej. Nie sa to zwykle skurcze w miesniach a bardzo niepokojace grymasy twarzy, czy tez rak. Pojawiaja sie na chwile ale jest to dla mnie i dla otoczenia bardzo krepujace. Zauwazylam, ze po zazyciu DUZYCH porcji magnezu problem zanika na jakis czas (musze jednak wowczas zazyc 5ktrotnej dawki magnezu przez pare dni). Wyniki krwi mam ok, lekarze nie reaguja,bo w momencie gdy do nich przychodze tego nie mam. Czy ktos moze mi pomoc...
Proponuje zrobic sobie ekg, usg serca, morfologie, magnez ,wapno, fosfor, potas. Prawdopodobnie to obiaw terzyczkowy czyli brak wapna we krwi. Mysle ze to moze byc z powodu nerwicy. Jesli masz duzo stresowych sytuacji zrelaksuj sie jakos. Proponuje tez terapie u psychologa :) ps. dretwienia tez mialem i od czasu do czasu. Jakos sie zyje przyzwyczaic sie idzie :P
NO obawiam sie ze to Myastenia ... meczliwosc miesni ... Robisz cos intensywnie i nagle oslabienie konczyny? Albo duzo mowisz i potem masz inny glos? Opadaja powieki? Masz problemy z polykaniem jak dlugo jesz? Diagnostyka trudna tomograf kalatki przeciwciala na miastenie badanie elektryczne miesni twarzy moze to byc tez blacha sprawa a mianowicie masz Tezyczke czyli braki w wapiniu potasie i magnezie Pozdrawiam Wszystko diagnozuje oddzial Neurologiczny

Mam od miesiąca bole miesni i dretwieje mi twarz a neurolog wysyla mnie do rodzinnego a rodzinny do neurologa i tak  caly czas a z dnia na dzien mam problemy z chodzeniem i nie wiem co to jest bo wszyscy lekarze  maja mnie gdzies tylko kasę biorą i nic wiecej a ja cierpie z bolu  i nie wiem co mam dalej robic.