Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia i drgawki przed i podczas miesiączki przy niedomykalności zastawki

Agnienia80

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 31 lat od 18przezywam koszmar jakim są zasłabniecia a nawet drgawki.Dzieje sie tak przewaznie tuz przed lub w czasie miesiączki.Jakis czas temu wykryto u mnie niedomykalnosc zastawki(miałam nawet blok serca!).Oprócz tego sa jeszcze duszności,kołatania i takie dziwne szarpniecia serca z uderzeniem goraca na twarz.Chciałabym sie dowiedzieć czy z wady jaką u mnie wykryto można słabnąć i przeżywać to wszystko co ja????PROSZE O POMOC!!!

Witaj:) Wiem co przezywasz bo mam cos bardzo podobnego. Napisze ci w skrócie. Mam arytmie blok prawego przedsionka i kilkakrotne utraty przytomnosci za soba. Miałem tez 3 razy NZK. Nie zazdroszcze ci bo wiem co to znaczy. Ale z ta wada mozesz miec zasłabniecia a nawet spodziewaj sie NZK niestety. Jezeli nie wiesz co to NZK to mozesz napisac do mnie na adres seweryn.oks@interia.eu POZDRAWIAM Seweryn

Wątroba jest magazynierem i dystrybutorem krwi,ona musi mieć jej wystarczającą ilość.Wątroba jest odpowiedzialna za wszelkie skurcze,napięcia,drżenia,drgawki mięśni w ciele.Wątroba decyduje o ilości krwi jaką organizm może usunąć z ciała w czasie okresu.Wątroba w obiegu odżywczym jest matką serca,odżywia je tym co ma,kontroluje również śledzionę.Śledziona,nerki i szpik kostny produkują krew,białą,jako kooperant serce barwi ją na czerwono.Brak krwi w wątrobie to pierwszy stan chorobowy,drugim jest gorąco wątroby.Stany te mogą być powodowane właśnie niewystarczająca ilością krwi w ciele,ciężką wyczerpującą pracą,nadmiarem seksu,małą ilością snu,ostrymi przyprawami w pożywieni,nadmiarem kawy.Jako objawy tych stanów mogą wystąpić kłopoty ze wzrokiem,oczy łzawiące, zaczerwienione,piekące,światłowstręt,migrenowe bóle głowy,kurcze i drgania mięśni,paznokcie suche,łamliwe,brak miesiączki.Bywają również bardzo obfite miesiączki ze skrzepami.Do tego dochodzi jeszcze zmienność emocjonalna,człek bywa gniewny,pięści się same zaciskają no i pedanteria,drobiazgowość.Należy unikać smaku ostrego gorące--zaostrza skurcze,smaku gorzkiego gorącego / kawa /--pogłębia wysuszenie,zwiększa gorąco,smaku słodkiego gorącego--może doprowadzić do utraty przytomności.Wskazane spożywanie twarogu,maślanki,jogurtu,pomidorów,ogórków,gruszek.To wszystko wymyślili Chińczycy kilka tysięcy lat temu.Można by sądzić,że zaczęło się to z pierwszym okresem i że jesteś ciut anemiczna,O tym,że moje zastawki się nie domykają dowiedziałem się kilkanaście lat temu,po zawale.Podejrzewam jednak,ze z takimi zastawkami żyłem nie wiedzą o tym kilka dziesiątek lat.Chińczycy zalecają zupę wołową jako środek krwiotwórczy,podobne wg nich działanie ma picie pół litra czerwonego wina z żółtkiem jaja dziennie / oczywiście nie jednym haustem / przez 12 dni.Na tym forum dowiedziałem się,że sa pigułki zwiększające ilość czerwonych ciałek krwi.Zdrową bądz.