Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia objawiająca się nocą

ann132

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.mój przypadek jest dosyć dziwny bo moje arytmie miewam zazwyczaj tylko w nocy jak już się położę do łóżka.w dzień zdażają mi się tylko takie przeskoki w sercu (jakby uczucie zatrzymania serca na chwile,takie ściśnięcie i wraca do normy), po których zawsze mi szumi w głowie i tak dziwnie się czuję. Natomiast w nocy jak spokojnie leżę serce bije mi tak szybko - normalnie mam wrażenie takiego trzepotania szybkiego( od jakichś 2 tygodni).miałam już jednego holtera-nie wyszło nic(wcześniej miałam tylko przeskoki),będę miała drugiego teraz.żadnych leków nie dostałam bo jak nie wiadomo co mi jest to nie wiadomo czym to leczyć - już od dłuższego czasu przyjmuje wapno, koenzym Q10, potas w normie,tarczyca też. szukam przyczyny tych zaburzeń bo podobno arytmia to nie choroba sama w sobie tylko objaw jakichś dolegliwości.tylko, że jest to strasznie męczące, w nocy nie dam rady zasnąć a mam dwójkę małych dzieci i wstaję w nocy często-więc wygląda to koszmarnie. Dodam, że cała ta historia z arytmią zaczęła się w drugiej ciąży - wcześniej nie miałam żadnych problemów z sercem

Są zioła ,które zmniejszają gwałtowną pobudliwość serca.Wiadomo,że to nieprzyjemne uczucie jest,przyoprawia o strach i lęk ,co pogarsza sprawę.Jak nie masz leków,to Pij mieszankę ziołową.Bardzo wspomaga leczenie ,tylko trzeba uzywac systematycznie.SKŁAD: -kozłek lekarski25g, -marzanka wonna20g, -koper włoski 15g,- mieta pieprzowa 15g, - ruta10g, - korzeń perzu 10g.Łyzke ziół zalać szklanką wrzątku,przykryć na 15 minut,przecedzić i pić 3 x dziennie.Po 3 tygodniach - tydzień przerwy.I znowu 3 tygodnie.

Dziekuję za przepis.jak nabdę zioła na pewno sobie to zrobię - chociaż wolałabym gotową mieszankę kupić bo z tym robieniem to różnie.A uczucie jest rzeczywiście nieprzyjemne i zaczynam się wtedy denerwować, non stop wstaję, chodzę to pić tabletkę jakąś uspokajającą od kardiologa dostałam to znowu do toalety...tylko ciągle mnie trapi co to takiego mi dolega...