Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszący kaszel

Gość Barbara5

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Barbara5
Mam w domu starszą osobę która cierpi.Bierze Digoxin i Furosemidum dla poprawienia akcji serca!Niestety od pewnego czasu dręczy ją ciężki duszący kaszel.Występuje nie tylko podczas wysiłku ale także podczas snu!Diphergan nie pomaga!Ludzie pomocy co może pomóc?
Moja znajoma (53 lata) ma core serce (zastawki) BARDZO kaslala przy mowieniu oraz w nocy. twierdzila, ze to niedotlenienie pluc. Poradzilam jej wizyte u lekarki. Ta zaproponowala Joli(tej mojej znajomej) jakas naturalna chinska herbate. Jola dosc szybko calkowicie przestala kaslac. Dawniej po 5 - 10 minutach musialysmy konczyc rozmowe. ona nie mogla mowic. Teraz gadamy nawet i poltorej godziny :))))Obie jestesmy gaduly. Ponadto Jola już nie musi brac leku obnizajacego gestosc krwi. Czeka na operacje serca ale pare miesiecy temu nie miela sily obejsc wlasnego stolu. Teraz czasem wyjezdza poza dom. Niezbyt czesto. Meczy sie jednak. Nie ma samochodu. Juz jest bardzo pozno. Jestem zmeczona. Trafilam tu prypadkiem ale moze moj list sie przyda. pozdrawiam serdecznie, Ania nie wiem co pisac w dolnych pozycjach, wiec tu napisze e-mail: zyrafa46@gazeta.pl
czy taki kaszel pojawiający się kilka razy w roku dokuczliwy szczegółnie nocą w dzień tylko kilka napadów to też jest serce? czy może jakaś alergia lub astma. lekarze do których chodzę nie umieją mi pomóc. czy całe życie tak będzie mam 27 lat