Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, ucisk z tyłu głowy, klucha w gardle i zmęczenie u nastolatki a nerwica

Gość megiiiiii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. od jakiś 8 miesięcy boli mnie głowa , czasami boli czasami czuje ucisk. uciska mnie z tyłu głowy po prawej stronie zaraz nad karkiem.. czasami też z lewwej strony ale z lewej bardzo rzadko. albo cała głowa.. jak szybko rusze głowa np. do góry i w dół to wtedy w tym miejscu z prawej strony mnie zakłuje. czuje jakbym miala kluche w gardle . i jestem często zmęczona.. zaczęło sie od tego że umyłam sie i wyszłam na chwile na dwór i zaczęla mnie lekko boleć głowa.. potem mialam duzo stresów ok. dwa tygodnie, ciągle plakałam bylam zdenerwowana .. do tego jak np ide spać to musze sprawdzać rózne rzeczy np pod łózkiem , za drzwiami , takie oczywiste ale jak nie sprawdze to nie zasne i np dobrze wiem ze nic tam nie ma ale musze sprawdzic kilka razy.. wiem ze musze isc do lekarza ale nie chce bo sie boje że cos mi jest w sumie jestem przekonana do tego i boje sie do tego stopnia ze nie pójde do lekarza ;(( czasami jak mam chwile szczescia to mysle ze nie może mi nic być i jestem szcześliwa ale jak tylko poczuje ucisk to wszystko wraca ;( czsami mam takie głupie mysli że po co mam sie uczyć i wogóle dostać do tej wymarzonej szkoły albo po co moja mama ma tracić na mnie pieniądze jak i tak pewnie coś mi jest i coś mi sie stanie ;(( to jest straszne uczucie ;(

Gość Ewelinaaaaa

Też tak miewam ... , że boli mnie głowa z prawej strony na górze czasem mnie zakuję a jak poruszam głową to boli mnie praktycznie cała też tak robię , że umyję głowe i wychodzę z mokrymi włosami na dwor ... -.- od 3 lat też choruje na nerwice i lubie sobie wkręcać różne choroby ... ale kiedy przeczytałam komentarz , że to nerwica odrazu się uspokoiłam więc mam nadzieje , że to nic takiego :( lub , że to przez nerwice...

Hej mam takie same objawy, ból z prawej strony z tyłu głowy przy karku, dusznosci, kołowrotki w glowie, klucha w gardle - od jesieni odkad to sie zaczelo przeszlam przez wiele roznych objawów nerwicy ale te sie powtarzało zrobilam prolaktyne, wyszla ponad 100 przy normie do 25 ta podstawowa, wyrzutu nawet nie robilam, mialam rezonans glowy, wyszedł mikrogruczolak przysadki mózgowej, biore Bromergon- nazywam to trutka na szczury bo skutków ubocznych ma mnóstwo, po 4 miesiacach prolaktyna spadla do 50, dalej łykam trutke i czekam nie wiem na co bo objawy jak byly tak sa, nie minely wiec to chyba nie od mikrogroczulaka tylko jednak od nerwicy a mikrogruczolak został odkryty całkowitym przypadkiem, i dobrze ze tak sie stalo bo lecze go lekami, nie musze miec operacji na głowie na szczescie wiele objawów ma nerwica ale chce Wam uświadomic ze nie zawsze to ona, czasem lepiej zrobic choc podstawowe badania