Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i ból ramienia w nocy

Gość klaudusia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku lat (kiedys bardzo rzadko a teraz coraz czesciej) mam bole w klatce piersiowej, doscy silne czyl takie, ze chce sie juz wziac cos przeciwbolowego, zmienia sie pozycje aby cos zalagodzic. Bol bym opisala tak: pieczenie, palenie, naciskanie, i wiem, ze glupio zabrzmi, ale tak jakbym tam miala jakis kamien ktory by sie ibracal i uciskal :/ MAm 31 lat. Kiedy miewalam te bole ale trwaly krotko. Teraz potrafi taki bol twac kilka godzin. Wystepuje w spoczynku. Do tej pory myslalam, ze to zgaga ale: nie dochodzi do gardla ten bol, nie czuc ani kwasu ani gorzkosci. Nie pomagaja tez tabletki do ssania na zgage. Kidys zjadlam 5 tak mnie juz bolalo, a i tak nic nie pomogly. Bol nie wystpuje tez po zjedzeniu ostrych papryczek chili, smazonej cebuli, czy czygokolwiek innego. Bol pojawia sie czasem kilka razy w tygodniu a czasem mam spokoj na kilka miesiecy. Pojawia sie w stanie spoczynku, o tak bez niczego, ogladajac np TV. Przegladajac net wykluczam zgage (choc kilka lat wierzylam, ze to zgaga!) ale jest tyle chorob z takimi objawami, ze nie wiem co pasuje do mnie. Naczytalam sie tyle o dlawicy serca, ze moze to nie ma zwiazku ale wole napisac: raz w nocy tak zaczelo mnie bolec lewe ramie, ze z bolu nie moglam spac. Byl to bol w okolicy bicepsu, promieniujacy, i przypominal bol po uderzeniu tyle, ze bolalo bez dotykania reki czy poruszania nia. Jednak jak dotykalam miesnia to czulam, ze bol idzie stamtad( wtedy uznalam, ze mnie przewialo bo siedzialam przy oknie, i pewnie tak jest ale wole napisac). MAm rowniez zylaki na prawej nodze. Bardzo prosze o porade i jakies wskazowki.

Witam, ja bym na Twoim miejscu sprawdziła np za pomocą RTG stan kręgosłupa szyjnego i piersiowego, ponieważ może to być ból nerwowy spowodowany uciskiem na nerw np. ramienny.Drugi pomysł jaki mi przychodzi do głowy[ nawet bardziej prawdopodobny] to zbyt duże napięcie mięśni obręczy barkowej i karku[ np. m. nadgrzebieniowego, lub podobojczykowego albo obu].Wtedy trzeba je rozluźnić za pomocą technik powięziowych lub na tzw. Punkty spustowe i ból powinien ustąpić. spróbuj pójść do fizjoterapeuty lub do dobrego masażysty, zobacz czy jest poprawa.Te bóle bardzo często przypominają zgagę .pozdrawiam