Gość Jadzka Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Czy propranolol w ciąży jest bezpieczny? Ja ze względu na wypadanie płatka zastawki mitralnej od paru lat biorę 2 razy dziennie po 5mg. Teraz planujemy z mężem dziecko i słyszałam że ten lek może negatywnie wpłynąć na maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Przeczytaj na ulotce tam wszystko pisze . myślę że kardiolog powinien zadecydować czy musisz brać ten lek w ciązy . Cytuj Odnośnik do komentarza
LekarzIzabelaWiech Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam! Propranolol rzeczywiście nie powinien być stosowany w czasie ciąży. Dlatego też jeszcze przed rozpoczęciem starań o dziecko, proszę skonsultować się ze specjalistą kardiologiem i ginekologiem w celu zmiany leku na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi