Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Codzienny lekki ból głowy

Gość Temes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, codziennie jak wstaje mam lekki ból głowy, nie jest to taki ból, że trzeba zażywać tabletki przeciwbólowe, ani taki się nie staje w późniejszym czasie. Zawsze jak wstaje mam lekki ucisk po prawej stronie głowy (czasami zakuje na kilka sekund), potem jak jestem w szkole, jak przychodzę do domu, i tak w kółko, ból (nie wiem czy mogę to nazwać *bólem* ale jest to nie przyjemne, taki ucisk, czuję jakby ciśnienie ściskało mi głowę) z początku po prawej stronie głowy, przechodzi na lewą i na tylnią, prawą część głowy, w kółko mnie to nie pokoi, myślałem że jest to tętniak, ale wg. mnie trochę przesadziłem, jak czytałem, nie mam połowy objawów, jestem nastolatkiem (a to prawie nigdy się nie zdarza w tym wieku). Nie wiem czy to jest w świadomości (pewnie wstaje i myślę czy mnie zaboli głowa i myślę - boli). Nie męczę się fizycznie, ani psychicznie, zasypiam normalnie (od 20/21/22 do 6/7). Jedynie może to być jeszcze wina komputera, spędzam dziennie może 4 - +7h... Czy ktoś może wie co to może być?

Może to być od kręgosłupa szyjnego: w szkole siedzisz,potem to samo przy komputerze i ...skutek wiadomy. Musisz się ruszać: najlepiej na basen sie zapisz.Codziennie rano się gimnastykuj z 15 minut. To samo wieczorem.Rozciągaj kręgosłup.Kup sobie w sportowym sklepie drążek,zainstaluj w futrynie drzwi i za każdym razem jak wchodzisz ,zwisaj z 10 sekund.I rusz się z domu.Siedzenie przy kompie nie może się stać treścią twego życia! Można robic tyle ciekawych rzeczy.Pomyśl o tym.

TEMES mam identyczne objawy jak Ty, przez cały dzień delikatnie uciska właśnie tył głowy, tak jakbym chodziła w czepku albo za małej czapce, dziwne i nieprzyjemne uczucie i tak jak piszą poprzednicy wyczytałam, ze może być to od kręgosłupa szyjnego tyle,że nie było tam porady jak tutaj, aby rozciągać i ćwiczyć, więc dziękuję za informację.

Gość klaudia20x

Ja mam to samo i to od dwóch miesiecy dzien w dzien, bylam nawet w szpitalu bo tak mnie to nie pokoilo ze nie moglam wytrzymac... cisnienie mialam wysokie 160/100 porobili mi badania TK tez i co wszytsko w porządku. Neurolog szpitalna powiedziala ze to przewlekle napięciowe bóle głowy, czasem współgrający z migreną dlatego pulsuje.

Witam, Też niestety mam takie bóle... i też popadam jak widzę w zbędną panikę.. Chociaż np u mnie w rodzinie zdażył się przypadek,że 15nalet miał wylew, ale ponoć ból głowy był silny. Wyczytałam sobie na różnych forach kilka rad co należy zrobić w takiej sytuacji, najlepiej ograniczyć wszelkie używki typu kawa, herbata, alkohol, pić dużo wody, zażywać magne - b6 ( ponoć najlepszy , koszt ok.15) i jeśli mamy trudności z zasypianiem to wypić melisę,albo zażyć ziołowe tabletki na uspokojenie.. Mnie głowa pobolewa w ten sposób i jestem poddenerwowana od kilku dni, wczoraj zakupiłam magne-b6 i melisę... mam nadzieję ,że pomoże.. Jeśli nie wybieram się do lekarza,po konkretną poradę. Pozdrawiam , życzę spokoju :) K. 21 lat