Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększające się guzy w płacie tarczycy

Gość Beata2604

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ponad rok temu dowiedziałam się, że mam guzy tarczycy 1). w lewym płacie o wymiarze 8mm 2). na granicy cieśni i prawego płata 10mm 3). płat prawy 6mm. Ponad to TSH w normie 1.34 (0,4-4,0),ale Anty-TPO mam >1000,00 (0,00-5,61) w związku z czym Pani doktor mówi, że to choroba Hashimoto. Minął rok zaniepokojona swoim złym stanem samopoczucia udałam się na Biopsję. Okazało się, że guzy urosły.. 1) w lewym płacie z 8mm na 11x5mm - obniżona echogeniczność i są w nim erytrocyty, skupiska tyreocytów kwasochłonnych i liczne komórki limfoidalne..2) na granicy cieśni i prawego płata z 10mm na 16x7mm - heterogenny guz i są w nim erytrocyty,pojedyńcze tyreocyty kwasochłonne i bardzoo liczne komórki limfoidalne(możliwy węzeł chłonny) i 3). w prawym płacie zrobił się torbiel.. Mam cały czas powiększone węzły chłonne niebolesne.. Ostatnio mam zaburzenia rytmu serca(kołatanie).. Zmiany skórne.. Bóle klatki piersiowej.. W krwi dużo poniżej normy granulocyty.. W piersi już 3 lata guz ( ale go nie liczyłam wiem tylko że jest śr.ok 4cm) Czy to wszystko wskazuje za nowotworem ??