Gość Beata2604 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Witam. Ponad rok temu dowiedziałam się, że mam guzy tarczycy 1). w lewym płacie o wymiarze 8mm 2). na granicy cieśni i prawego płata 10mm 3). płat prawy 6mm. Ponad to TSH w normie 1.34 (0,4-4,0),ale Anty-TPO mam >1000,00 (0,00-5,61) w związku z czym Pani doktor mówi, że to choroba Hashimoto. Minął rok zaniepokojona swoim złym stanem samopoczucia udałam się na Biopsję. Okazało się, że guzy urosły.. 1) w lewym płacie z 8mm na 11x5mm - obniżona echogeniczność i są w nim erytrocyty, skupiska tyreocytów kwasochłonnych i liczne komórki limfoidalne..2) na granicy cieśni i prawego płata z 10mm na 16x7mm - heterogenny guz i są w nim erytrocyty,pojedyńcze tyreocyty kwasochłonne i bardzoo liczne komórki limfoidalne(możliwy węzeł chłonny) i 3). w prawym płacie zrobił się torbiel.. Mam cały czas powiększone węzły chłonne niebolesne.. Ostatnio mam zaburzenia rytmu serca(kołatanie).. Zmiany skórne.. Bóle klatki piersiowej.. W krwi dużo poniżej normy granulocyty.. W piersi już 3 lata guz ( ale go nie liczyłam wiem tylko że jest śr.ok 4cm) Czy to wszystko wskazuje za nowotworem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Każdy guz jest nowitworem ,pytanie tylko czy łagodnym czy złośliwym........ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi