Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki ciśnienia podczas mierzenia ciśnienia przez lekarza

Gość Andy841

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Też mam taki problem jak wy. Gdy sam sobie mierzę ciśnienie to mam prawie zawsze w normie od 125 -140 / 80-95 ,a tętno ok.60-70. W nocy i rano mam ciśnienie od.105-120 60-80 ,a tętno od 50 - 60. Już od dawna wiem ,że gdy idę do lekarza czy załatwić jakieś prywatne sprawy ( do urzędu) robi mi się gorąco na twarzy i mam zaczerwienienia i już wiem ,że mam skok ciśnienie i sam się nakręcam. MAM DO WAS PYTANIE ,bo mam teraz taką pracę ,że każdego roku muszę zaliczać WF.Chwilę przed egzaminem jest mierzone ciśnienie w tym roku mi mierzono i miałem 180/110 i dupa. Mówiłem ,że mam to na tle nerwowym , nie miałem żadnych skutków ubocznych czułem się bardzo dobrze,ale nic to nie dało . Zostałem odesłany . Powiedziano mi ,że lekarz może wystawić jakiś papier ,że skoki ciśnieniea są na tle nerwowym. POWIEDZCIE CZY TO PRWDA JAKIE BADANIA MAM ZROBIĆ

Dzięki ,ale to też nic nie dało. Przed egzaminem z WF wziąłem kilka tabletek ziołowych melisa i waleriana , 2 jakieś tabletki na nadciśnienie i kilka tabletek jakiegoś beta-blokeru propra... coś takiego i NIC. W TYM ROKU ZOSTAŁEM ODESŁANY Z KWITKIEM , a JA JUŻ MYŚLĘ O EGZAMINIE W PRZYSZŁYM ROKU KTÓRY ZALICZYŁBYM BEZ PIERDNIĘCIA :-)))) CAŁE ŻYCIE JESTEM RUCHLIWY