Gość misteryty Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Czy ktoś z Was słyszał o chemoprewencji w walce z rakiem jelita? włąśnie dowiedziałam się że mam WZJ, pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asyt Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Wzj? czyli wrzodziejące zapalenie jelita grubego! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Kobieto, wrzodziejące zapalenie jelita to nie rak.Jest to efekt uszkodzenia błony śluzowej jakiejś części jelita grubego,powstanie owrzodzeń i ognisk martwiczych z jednoczesnym krwawieniem i obrzękiem.Po jakimś czasie schorzenie to moze doprowadzić do nowotworu...ale trzeba je skutecznie i właściwie leczyć i stosowac właściwe odżywianie.Pomocą w leczeniu będzie mieszanka ziołowa.Podaję wg. książki o. Klimuszki.Kup w sklepie zielarskim zioła i zmieszaj [w równych ilościach] np. po 50 gramów albo po 25 gramów].----1.]ziele przetacznika, 2.] ziele pięciornika gęsiego, 3.] ziele dziurawca , 4.] korzeń prawoślazu ,5]. korzeń arcydzięgla, 6]. kłącze pięciornika, 7 ] pączki sosny, 8]. ziele melisy, 9 korzeń lukrecji.-----łyżkę ziół zalać szklanka wrzącej wody,przykryć,zostawić na 3 godziny.Pić 3 razy dziennie [lekko ciepłe] 20 minut przed jedzeniem.Kurację prowadzić przez 3 tygodnie.Zrobic 3 tygodnie przerwy.Po tej przerwie kuracje powtórzyć.Podczas przerwy pić wieczorem szklanke nasienia lnu: 2 łyżkinasienia zalać szklanką wody i gotowac oprzez 10 minut,po ostudzeniu wypic płyn zlany znad nasienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość misteryty Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Ja mówię nie o IBS ale o wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego...a tak w ogóle skąd wziąć tyle ziół? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asyt Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 A WZJ prowadzi do raka bardzo często jeśli nie jest dobrze leczony i nie stosuje się chemoprewencji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość onty Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Jasne że do raka daleko w niektórych przypadkach jednak zachorowalność na raka jelita grubego jest ogromna w porównaniu z innymi chorobami dlatego warto być czujnym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość niki66666666 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Właśnie o to chodzi że osoby mające częste zapalenia jelit potem padają ofiara raka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kropek Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Klimuszka na wszystko dzięki ja choruję od 3 lat i biorę asamax jednak stawiam na leki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi