Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągłe zmęczenie, brak koncentracji i podatność na zmiany pogody

Gość Zbyszek Z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Preczytałem na forum kilka tematow odnośnie podobnych przypadków, w moim wydaniu objawy są trochę inne :(. Po pierwsze : znalazłem na tym forum wiele przydatnych wskazówek i zabieram się do zastosowania, mam nadzieję że będzie lepiej :). Z przeczytanych informacji można wyciągnąć wiele wniosków odnośnie diety a pracy organizmu. W moim przypadku mam dziwne oznaki zmęczenia, na dobrą sprawę mogę spać 24 godziny a i tak jestem zmęczony - sprawdzone. Kilka lat wcześniej po męczącym okresie wystarczało mi 8 godzin do pełnej regeneracji sił a jeśli chciałem poleżeć dłużej to aż mnie coś korciło do działania, teraz tego nie mam. Następnym objawem jest iż w pozycji leżącej zaczynam nabierać sił ale zaraz po wstaniu gdy ciało jest w pozycji pionowej, zaczyna chcieć mi się spać - jak w cyrku. Wymieniane na forum objaw braku koncentracji, muzg pracujący na mniej niż mu daję jeść:) problem na zebraniu myśli oraz rozwiązywania więcej niż jednego zagadnienia, problemu lub projektu - co kiedyś nie było żadnym problemem no i mi się przytyło :( wzrost 174cm waga 85kg. Wzrost wagi w niczym mi nie pomaga a odwrotnie irytuje. Po namowach mojej lepszej połowy, udałem się do laboratorium aby zrobić sobie badania, no i mam: WBC - 4.9 uL RBC - 4.76 HGB - 15 g/dL HCT - 44.6% MCV - 93.7 fL MCH - 31.5pg MCHC - 33.6g/dL PLT - 205 LYM% - 35 MXD% - 9.5 NEUT%- 55.5 LYM - 1.7 uL MXD - 0.5 uL NEUT 2,7 uL Glukoza - 93 Aspat - 28 Alat - 29 Ttójglicerydy - 337 Cholesterol - 220 HDL - 39 LDL - 114 Nie ukrywam że oprucz holesterolu reszta wyników nic mi nie mówi. Zapomniałem dodać że stałem się podatny na zmiany pogody, jest to syndrom który mnie dobija, wraz ze zmianą ciśnienia zmienia się moje samopoczucie. Przed całym tym kramem moim jedynym problemem był katar a teraz czuje się jak 80latek w ciele 35latka. Mam gorącą prośbę do Państwa o pomoc, gdyż jeden z lekarzy przepisał mi zupę cebulową jako lek - to poprawiło mi chumor po wyjściu z gabinetu ale nie samopoczucie. Jestem skłonny spróbować wszystkiego aby wrócić na stare dobre i szybkie tory. Z wyrazami szacunku Zbyszek

Wyniki ok oprócz cholesterolu i trójglicerydów .Może za długo śpisz ?Wiem z własnego doświadczenia że im dłużej tym gorzej ,jak wstanę z musu niewyspana to po kawie jako tako idzie ale jak pośpię dłużej to łeb mi chce pęknąć i cały dzień jak z krzyża zdjęta .Pomierz ciśnienie jeszcze sobie i dieta wskazana .Mniej tłuszczyku więcej warzywek i owoców .

śpię ok 5 do 7 godzin a kawa to tak naprawdę nie działa na mnie wogóle, próby ile wypić by się obudzić skończyły się na 8 kawie sypanej i każda z 2 łyżeczek, więcej wlać w siebie nie mogłem - objętość żołądka. specyfiki pobudzające i inne środki kończą jako napoje bo pomocy nie widać i nie czuć. Wstanę i pierwsze kilka minut jest ok aptem powraca ospałość i powieki same się zamykają. Zimna woda .... i inne środki nic nie dają w sumie na palcach jednej ręki mogę policzyć dni w miesiącu kiedy nadaje się do czego kolwiek. Ta sytuacja jest nie do przyjęcia na dłuższy czas. Pomocy szukałem u lekaży no ale sytuacja co pan d... zawraca i następny czeka pacjęt, zaczyna mi grać na nerwach. Do tej pory u lekaża byłem raz na kilka lat a teraz nie ma kto mi podać ręki. Jestem elektrykiem i w mojej pracy na codzień spotykam się z problemami ale potrafję krok po kroku test po teście rozwiązać każdy problem, czemu lekaż nie zrobi podobnie, badania raz na pięć lat to chyba nie problem a tu można cholery dostać bo zanim coś znajdą albo by ująć to ładnie któryś z kolei lekaż i to przez pomyłkę coś odkryje to człowiek się nerwicy może nabawić i koniec jest taki że leczą cię na coś plus masz nerwicę - chore jest to wszystko albo ja jestem bardzo chory ale w tym przypadku zanim dojdę do tego co naprawdę mi dolega będę musiał porozmawiać z psychiatrą bo może doprowadzić do prawdziwych problemów.