Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Usunięcie zęba przy arytmii

Gość Rafal2666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Ma problem.Od pewnego czasu mam stwierdzoną arytmie,biorę leki od okolo 2 miesięcy(Concor Cor 2,5),narazie efekty niestety są mizerne.Jednak ważny jest powód tych problemow,mianowicie jest to chory ząb(powiedzmy chory bo on już może być zakażony)Do lekarza pójdę za jakieś 3 tyg ponieważ dopiero wtedy udaje się do Polski.Nie chce narazie rozwijać wszystkich objawów jakie mam bo jest ich sporo.Pytanie brzmi,Czy wyrwanie tego zęba może być problemem dla serca,chodzi o to czy mogę iść normalnie do dentysty i przyjąć znieczulenie,ewentualnie usunąć ząb chirurgicznie.Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz.

Jesli rzeczywiście ząb rzutowałby tak na serce że od niego byłaby arytmia to mógłbyś z racji zapalenie wsierdzia nie doczekać powrotu do kraju .....jeden popsuty ząb nie daje objawów arytmii ,trzeba mieć szambo w gębie żeby tak było .Zrób porządne badania serca .

W sumie trochę poczytałem ostatnio o tych moich wszystkich objawach i sam wywnioskowałem że to może być od zeba,choć powodów może być wiele innych.Np.takie objawy jak dosc intensywny ból głowy od kilku dni(właściwie ucisk),uciski w klatce piersiowej czy w łopatce,delikatne drętwienie mięśni twarzy,to wszystko wskazywało by na bule,czy ataki nerwicowe,choć nie chce za bardzo sugerować się artykułami w internecie.Co do zęba to dostałem od dentysty antybiotyk i już go zużyłem.Ząb nigdy mnie nie bolał,raczej czułem ze coś się z nim działo,puchł mi trochę i dawał znać o sobie właśnie w ten sposób.Zasugerowałem się nim bo problem z zębem zaczął się jednocześnie z sercem,może przypadek,jednak żeby było ciekawiej to wszystko zaczęło się dokładnie w momencie rzucenia przeze mnie palenia.Wiem ze to może wszystko skomplikowanie wygląda,dla mnie również,wole jednak pytać niż siedzieć bezczynnie.