Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrzymywanie się migotania przedsionków po ablacji

blionda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Dzisiaj mam 59 lat. Jestem 2 lata po zabiegu w Aninie. Zabieg się udał, ale tylko na ok. 6 godzin. Niestety nie kwalifikuję się na ponowny zabieg, ponieważ pierwszy dokonał wszystkich pozytywnych zmian w przewodzeniu elektrycznym. Codzienne życie z trwałym migotaniem to dla mnie katorga. Zero nart, zero pływania, zero biegania. Najprostszy wysiłek fizyczny to długi odpoczynek. O innych przyjemnych wysiłkach nie wspomnę. Taka wegetacja. Próbuję dietą doprowadzić do mniejszego wysiłku serca. Są okresy, że serce pracuje jakby rytmiczniej, wtedy witam się z nadzieją. Próbowałem z alkoholem- pozytywnie ale tylko na chwilę. Szczerze odradzam. Postanowiłem, że nie zrezygnuję ze znalezienia drogi by rozwiązać ten węzeł. Wracam do zdrowego odżywiania. Serdecznie pozdrawiam.

Reprezentujesz bardzo zdrowe podejście do problemu. Myślę że ten wpis powinien być przykładem dla wielu osób borykających się z uciążliwymi problemami zdrowotnymi. Należy walczyć i nie poddawać się. Sam fakt silnego zdeterminowania daje ogromną satysfakcję, nawet jesli poprawa jest nieznaczna. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia.