Gość albin Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Mam problem z moim gardlem.od poczatku roku chorowalem juz 5 razy na angine ropna.lekarze wciaz daja mi antybiotyk ale ona wraca po jakims czasie.jestem oslabiony i zaczynam podejrzewac ze jest to powiazane z czyms bardziej powaznym.czy jest ktos kto mial podobne problemy z gardlem,bede bardzo wdzieczny za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania0102 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 To może być spowodowane migdałami. Miałeś wycinane? Jeśli nie, zgłoś się w pierwszej kolejności do dobrego laryngologa, bo może trzeba wyciąć i będzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
robertkatowice Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ja miałem takie problemy i zalecili mi usunięcie migdałów miałem też kołątanie serca z którym borykam się do dzisiaj idź lepiej do laryngologa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość hela Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witaj albin!!! Nawracające ropne anginy, to poważny problem, którym powinien zająć się laryngolog. Skoro są nawracające, to znaczy,że nie były dokładnie leczone. Anginy mogą powodować wiele schorzeń w organiźmie. Nie wiem czy miałeś sprawdzane badania analityczne po takim leczeniu?? Czy miałeś robione OB i ASO, CRP. Czy miałeś robione wymazy i antybiogram? Anginy ropne mogą doprowadzić do zapalenia stawów, zapalenia mięśnia sercowego, zapalenia nerek. Nie zawsze lekarz od razu decyduje się na usunięcie migdałków lecz stara się je najpierw leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ujjghgh Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Miałam wycinane migdałki w wieku mozże7-8 lat, nie dało nic. W tym roku trzeci raz zmagam się z anginą... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi